Ondernemerschap

Frank Knotter (Rijnmond Bouw): ‘Ik wilde lekker met een spijkerbroek die bouw in’

Rijnmond Bouw Zuid - Schiedam

‘Het brengt mij zoveel genoegdoening, plezier en energie als ik mensen aan een toekomst kan helpen.’ Dat zegt Frank Knotter, directeur van Rijnmond Bouw, hét opleidingsbedrijf voor iedereen die in de bouw wil werken.

Knotter stapte 4,5 jaar geleden in Rijnmond Bouw, dat al 40 jaar bestaat. 'Ik heb altijd bij grote bouwbedrijven gewerkt, maar ik kwam niet meer buiten. En dat is mijn ding niet. Ik wilde mijn stropdas afdoen, mijn driedelig pak uittrekken, en lekker met een spijkerbroek die bouw in.'

En toen kwam Rijnmond Bouw op zijn pad. 'Ik dacht eerst dat het niets voor mij was, maar uiteindelijk ben ik toch met mijn voorganger gaan praten en zo is de liefde ontstaan', vertelde Knotter eerder dit jaar in Studio Friends in Business aan tafel bij Jan Dirk Stouten.

Kijk hieronder naar een deel van dat gesprek. De hele uitzending is hier te vinden. 

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rijnmond Bouw Zuid

Rijnmond-Bouw is het opleidingsbedrijf voor iedereen die wil werken in de bouw. Ambitieuze, nieuwe bouwprofessionals willen we verder helpen. Hun achtergrond is niet doorslaggevend. Hun motivatie en inzet wel. Daarom leidt Rijnmond-Bouw VMBO’ers op, met of zonder diploma, die het liefst werken met hun handen. Maar ook langdurig werkzoekende jongeren en mensen met een lichte afstand tot de arbeidsmarkt. Is iemand gedreven en gaat zijn hart daarbij uit naar de bouw, dan is hij welkom. Dan gaan we samen aan de slag voor succes!Daarmee is Rijnmond-Bouw een commerciële organisatie met een sociaal hart. Uitgangspunt is het afleveren van enthousiaste arbeidskrachten bij het aannemingsbedrijf dat zit te wachten op toekomstige vakmannen met karakter. De leerling werknemers krijgen een basisopleiding van twintig weken. Daarvan worden ze vier dagen per week door gedreven instructeurs intensief begeleid in de werkplaats. De vijfde dag krijgen ze theorieles op school. Met deze screening en bagage zijn zij in staat om betaald aan de slag te gaan bij een bouwbedrijf. Als een langere voorbereiding nodig is en als de motivatie blijft, breidt Rijnmond-Bouw dat voortraject uit.

Meer nieuws