Grootste GIS Conferentie van 2017 in WTC Rotterdam

29-09-17

De ESRI GIS Conferentie van dit jaar vond plaats op 20 en 21 september 2017 in het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam. De Esri GIS Conferentie is het grootste, jaarlijkse GIS-evenement in Nederland. GIS staat voor geografisch informatiesysteem, een informatiesysteem waarmee (ruimtelijke) gegevens of informatie over geografische objecten, zogeheten geo-informatie kan worden opgeslagen, beheerd, bewerkt, geanalyseerd, geïntegreerd en gepresenteerd.

Tijdens de conferentie was er veel aandacht voor gebruikersverhalen. Bezoekers konden luisteren naar presentaties over assetmanagement, ketensamenwerking, leefomgeving, smart communities, inspiratie & innovatie en 3D. Naast verhalen uit de praktijk, waren er ook technische presentaties en expert round tables over verschillende onderwerpen. Een veelzijdig en inspirerend programma en een beurs met onder diverse stands en themapaviljoens van bedrijven uit de GIS-sector.

Het bedrijf Alliander heeft op de Esri GIS Conferentie 2017 de Nederlandse ‘Enterprise GIS Award’ uit handen van de directeur van Esri Nederland, Ed van Ingen, gekregen. De award is een erkenning voor de continue ontwikkeling die het bedrijf doormaakt bij de inzet van geo-informatie.

Meer nieuws