Ondernemerschap

Hans Zoethoutmaar ontvangt de Rotterdammert bij afscheid

Rotterdam Topsport - Rotterdam

Hans Zoethoutmaar heeft op zijn afscheid van Rotterdam Topsport de Rotterdammert ontvangen uit handen van wethouder Adriaan Visser. Met deze onderscheiding eert de stad professionals die zich intensief hebben ingezet voor Rotterdam en zich daarbij zeer verdienstelijk hebben gemaakt.

Zoethoutmaar begon in 1970 als ambtenaar bij de gemeente Rotterdam. In 1991 werd hij projectmanager en adjunct-directeur van de stichting Rotterdam Topsport. Hij leverde een grote bijdrage aan het topsportbeleid en -klimaat in Rotterdam, het tot stand komen van Topsportcentrum Rotterdam, de Willem-Alexander Baan en het Neptunus Familie Honkbalstadion, en haalde tientallen sportevenementen naar de stad, die hij ook begeleidde. Een kleine greep: kwartfinale Davis Cup Nederland-Verenigde Staten (1994, Müllerpier), EK voetbal (2000; finale in Kuip), stopover Volvo Ocean Race (2006, Veerhaven), Grand Départ van Tour de France (2010) en Tour-etappe door Rotterdam (2015), WK turnen (2010), WK squash (2011, Nieuwe Luxor), WK beachvolleybal (2015, bij SS Rotterdam), WK roeien (2016) en WK triatlon (2017).

Sinds 1 juli is Zoethoutmaar met pensioen. Op zijn afscheidsreceptie in de Kuip reikte wethouder Adriaan Visser (van onder andere Sport) hem de Rotterdammert uit. ‘Je hebt Rotterdam op de wereldkaart van de sport gezet. Voor mensen uit de sportwereld ben je iemand die het karakter van Rotterdam in al zijn doen en laten uitdraagt. Ze kennen je als betrouwbaar, een bruggenbouwer, een heerlijke sparringpartner. Een prettige strijdmakker om barrières te slechten en resultaten te behalen. Een vernieuwer’, aldus Visser tijdens zijn toespraak.

Rotterdammert
De Rotterdammert is een bronzen penning. Op de voorzijde staat het gemeentelijke wapen met ‘Sterker door Strijd’ en de naam van de onderscheiding. De achterzijde toont de Rotterdamse skyline, de naam van de ontvanger, de uitreikingsdatum en daaronder ‘Als dank voor uw grote inzet voor de stad Rotterdam’.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rotterdam Topsport

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van ‘onze’ topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst.

Meer nieuws