Haven Charity Gala Rotterdam: 850.000 euro voor Support Casper

24-05-19

Tijdens de tweede editie van het Haven Charity Gala Rotterdam is liefst 850.000 euro opgehaald voor Support Casper. Het sfeervolle evenement werd gehouden in een speciaal opgebouwd paviljoen bij Het Kasteel van Rhoon van meesterkok Ad Janssen.

Jan Dirk Stouten (hoofdredacteur Friends in Business) en oud-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel presenteerden de avond, met verder spetterende optredens van Rachel Kramer, de Flamingo’s, Lee Towers en Anita Meyer. 

Net als vorig jaar gaat ook de opbrengst van de veiling van deze editie naar Support Casper. Professor doctor Casper van Eijck zet zich al jaren in voor een effectieve behandeling van alvleesklierkanker. Het geld van de eerste editie heeft de bouw en inrichting mogelijk gemaakt van een speciaal laboratorium. Inmiddels wordt in het Erasmus MC hard gewerkt aan de realisering daarvan.

Van Eijck was uiteraard ook deze keer aanwezig in Het Kasteel van Rhoon. Momenteel werkt hij met zijn team aan de ontwikkeling van virussen waarmee alvleesklierkanker, maar ook andere vormen van kanker, behandeld kunnen gaan worden. Dit jaar is de opbrengst van het Haven Charity Gala Rotterdam specifiek bestemd om de productie van die virussen te financieren. 

Foto: Mirjam Lems Fotografie

Meer nieuws