Hoofdentree WTC Rotterdam ondergaat grote transformatie

17-12-19

Het masterplan van de verbouwing van World Trade Center Rotterdam bestaat uit een aantal grote deelplannen. Twee hiervan zijn in volle gang.

Zo wordt momenteel hard gewerkt aan de renovatie van de gevel aan de Meentzijde van het gebouw, waarbij een flinke duurzaamheidsslag wordt gemaakt, onder meer door het plaatsen van zonwerend glas. Bij de verbouwing en modernisering van de congreszalen wordt tevens geïnvesteerd in het verduurzamen van de ruimtes. Bij de renovatie en de uitwerking van het Masterplan wordt de eigenaar van WTC Rotterdam geadviseerd door Architectenbureau Bierman Henket, een specialist in de hoogwaardige upgrading van monumentale gebouwen.

Start verbouwing hoofdentree
Ook de monumentale hoofdentree van WTC Rotterdam zal een grote moderniseringsslag ondergaan. De transformatie leidt tot een lichtere en royale entree met een open uitstraling. Extra bijzonder zijn de gloednieuwe bordesroltrappen die de enkele roltrap bij de entree vervangen. De eerste werkzaamheden gaan deze week van start. 

Deze week plaatsing steiger hoofdentree
Als eerst wordt het plafond bij de hoofdentree aangepakt. Het huidige plafond wordt geheel verwijderd en vervangen. Daarmee verdwijnt ook de groene kleur die de entree van het gebouw lange tijd sierde. Het nieuwe plafond krijgt een andere frisse kleur en duurzame verlichting. Eind deze week worden de voorbereidingen getroffen met de bouw van de steiger en de werkzaamheden worden begin april 2020 afgerond. Om de werkzaamheden aan het plafond uit te kunnen voeren, wordt bij de hoofdingang van WTC Rotterdam een steiger gebouwd. Rondom het werkgebied wordt een afzetting geplaatst. De hoofdingang blijft te allen tijde toegankelijk voor huurders en bezoekers, al zal de aanlooproute smaller zijn dan gebruikelijk. 

Onderstaande foto van WTC Rotterdam: Artist Impression vernieuwde entree WTC Rotterdam

Meer nieuws