Huigen (Verwater): ‘In 2022 richting 180 a 200 miljoen euro omzet en een gezonde winstmarge’

07-01-19

In het nieuwe magazine van Friends in Business een verhaal met Wichard Huigen van Verwater. Dat bedrijf bestaat in 2022 liefst honderd jaar. ‘Tegen die tijd willen we een flinke groei hebben doorgemaakt’, zegt de CEO van Verwater.

‘Richting de 180 a 200 miljoen euro omzet en een gezonde winstmarge. Ook willen we onze veiligheidsstatistieken nog meer een gezicht geven in de vorm van veiligheid betrachten en vernieuwingen doorvoeren, door bijvoorbeeld levertijden aan te scherpen en innovatief te zijn’, aldus Huigen.

Veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met die drie kernwaarden presenteert Verwater zich al bijna honderd jaar aan de buitenwereld. Duidelijk en noodzakelijk, zeker als je bedenkt dat de tanks die het in Hoogvliet gevestigde bedrijf dagelijks bouwt en onderhoudt, allerlei gevaarlijke chemische stoffen herbergen.

‘We werken veelal samen met bedrijven die dezelfde veiligheidsnormen in acht nemen als wij’, zegt Huigen. ‘Shell is een goed voorbeeld van een organisatie die zaken met ons doet omdat ze dezelfde veiligheidscultuur kennen. In Qatar hebben ze onlangs nog een uiterst winstgevende productielijn maandenlang stilgelegd na een ontploffing. Die lijn was een echte moneymaker, maar de onderste steen van het probleem moest eerst boven.’

Op 22 januari wordt het nieuwe magazine van Friends in Business gepresenteerd. 

Meer nieuws