Rotterdam

‘Iets wat écht goed is, hoeft er niet al jaren te zijn’

25-05-21

‘Ik hoef niet in de uitzending’, knipoogt Jean-Paul Teunisse, de boomlange mede-eigenaar van Sultan CRM in Dordrecht. Terwijl hij achter zijn scherm verdwijnt, neemt zijn strak in het pak gestoken compagnon Jos Nijsen de honneurs waar.

Wie is de Sultan in jullie bedrijfsnaam?

‘Met tulbanden en krulsandalen heeft het niks te maken. Wel met die rooie Fender Stratocaster van Mark Knopfler, frontman van de Britse rockband Dire Straits. Hun hit, Sultans of Swing, kan ik na 40 jaar nog elke dag horen. Ons bedrijf bestaat pas sinds 2011, maar iets wat écht goed is, hoeft er niet al jaren te zijn. Net als Sultans of Swing: gloednieuw en meteen een nummer 1-hit. In die titel zit ook de afkorting SOS verstopt. Onze CRM-software en ondersteunende diensten zijn het antwoord op de noodoproep van onze klanten. En in sultan zit ook een deel van het woord consultancy, wat wij ook doen. Snap je nou waarom we zo heten?’

Sultan CRM, een nummer 1-hit? 

‘Een nummer 1-hit heeft iets unieks, iets wat klopt en wat je niet uit je kop krijgt. Dat effect hopen wij ook te hebben. Anders dan onze concurrenten, is zoveel mogelijk licenties verkopen niet ons ding.
Wij helpen klanten ook met het inrichten van een goede CRM-strategie en stemmen het systeem helemaal af op hun wensen. Neem de accountancy. Daar is grote behoefte aan een goed CRM-systeem, dat naadloos op hun branche aansluit. Accountants moeten steeds meer vanuit een adviesfunctie opereren en vaker naar de klant toe gaan. Wat is dan het devies? Ken je klanten! Daarom hebben wij speciaal voor die branche een CRM-applicatie ontwikkeld, waarmee zij hun diensten optimaal kunnen afstemmen op de wensen van hun klanten. Daarmee helpen wij het accountantskantoor van morgen met waar ze vandáág behoefte aan hebben. Is veel belangstelling voor!’

Jullie ontwikkelen nóg iets nieuws voor accountants?

‘Nou, niet alleen accountants, het hele mkb gaat daar blij van worden. Ik kan de naam van ons nieuwe product nog niet onthullen, maar het gaat om een Document Management Systeem (DMS). Daarmee heb je met een aantal simpele handelingen overal toegang tot de enorme documentenstroom in een organisatie.
Er bestaan natuurlijk al DMS-systemen, maar die zijn ingewikkeld en niet gebruikersvriendelijk. Dat gaan wij heel anders doen, ook in combinatie met het ontsluiten van die documenten naar het CRM-systeem.
Over nummer 1-hits gesproken, dit wordt er ook één!’

Je stond ooit zelf ook op het podium…

‘Ik ben een enorme muziekliefhebber en speel gitaar. Vroeger in het bandleven gezeten, maar nu sta ik al lang niet meer op het podium.
Als mensen bij mij thuis komen eten en het is gezellig, dan wil ik de gitaar er nog weleens bij pakken. Energie uit sport? Mwah, ik zou meer moeten sporten, maar ik kíjk er nu liever naar. Voetbal natuurlijk. Ik heb een rood-wit hart, ook al ligt dat hart wat noordelijker. Natuurlijk heb ik meegenoten van het kampioenschap van Feyenoord vorig jaar, ze mogen van mij altíjd winnen. Behalve als ze tegen Ajax spelen… Wel leuk, we hebben Excelsior als klant gehad en waren in gesprek met Feyenoord over onze CRM-software. Vanuit de KNVB werd de clubs toen helaas min of meer opgelegd met een andere aanbieder in zee te gaan. Excelsior weg en uitgepraat met Feyenoord. Was jammer…’

Mediteer je nog steeds?

‘Tuurlijk! Daar hangt nog vaak zo’n sfeertje van kruidenthee en kaftans omheen, maar voor mij is meditatie een tool. Ik neem gewoon elke dag twee korte vakantietripjes van twintig minuten om in stilte helemaal tot mezelf te komen. Die rust zorgt er voor dat ik goed in mijn vel zit, al zit ik nu wat ruimer in mijn vel dan goed voor me is, haha! Maar zonder dollen, vanuit rust kom je tot betere resultaten. Waar ik het eigenlijk nooit over heb, is dat ik vrijmetselaar ben. Daar hangt nog steeds zo’n zweem van mystiek omheen, alsof we koffie uit schedeltjes drinken en ieder jaar een broeder offeren. Maar weet je, het is voor mij een mentaal rustpunt.
Net als met mediteren helpt de vrijmetselarij me geestelijk op te laden. En da’s best nodig als je zeven dagen per week aan het werk bent.’

Meer nieuws