Rotterdam

Igor Meijs (FreelanceFactoring): ‘Koken in Ronald McDonald Huis zette eigen sores in ander perspectief’

FreelanceFactoring - Rotterdam

Groeien, dienstverlening richting klanten verbeteren, nieuwe labels en producten ontwikkelen. Dáár draaide het in de eerste tien jaar vooral om voor ondernemers Igor Meijs en Pieter Rom Colthoff. Sindsdien zijn ze met hun bedrijven FreelanceFactoring, O2Factoring en Nunia maatschappelijk actief. Ze vertellen erover in de komende editie van het magazine van Friends in Business.

Met de ondernemingen financieren Igor en Pieter de groei van ondernemingen en ondernemers. Dat doen ze door facturen over te nemen en binnen 24 uur uit te betalen. ‘Toen we ons jubileum vierden, dachten we: “We werken inmiddels tien jaar in Rotterdam en verdienen allemaal een goede boterham. Het is tijd om de stad iets terug te geven.” 2023 moest het jaar worden van maatschappelijke impact’, vertelt Pieter.

Van woorden naar daden

Die woorden werden omgezet in daden. Medewerkers pakten voedselpakketten in voor Voedselbank Rotterdam en visten vuilnis en plastic uit de Rotte voor het project The Ocean Cleanup. ‘Dat was leuk om te doen. Tegelijkertijd was ik verbaasd dat er zóveel troep in het water ligt’, vertelt Igor, die ook met een aantal collega’s kookte voor gasten van het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. ‘Dat gaf veel voldoening. Sommige mensen logeren daar zes maanden, omdat hun kinderen al zo lang in het ziekenhuis verblijven. Meestal koken ze zelf. Ze waren ontzettend dankbaar dat ze zich een avondje geen zorgen hoefden te maken over het eten.’

Mooie vorm van teambuilding

‘Die avond zette mijn eigen sores ook in een ander perspectief’, vervolgt Igor. ‘Een nachtje slecht slapen kan ik heel groot maken, maar deze mensen hebben échte zorgen.’ Pieter: ‘We merken dat deze maatschappelijke activiteiten voor extra verbondenheid binnen ons team hebben gezorgd. Het is een mooie vorm van teambuilding. We hebben als uitje eens een Expeditie Robinson-spel gespeeld op het strand. Best leuk, we hebben het er nog weleens over. Maar de maatschappelijke activiteiten blijven veel langer hangen.’

Het volledige interview met Pieter en Igor, waarin ze ook uitgebreid ingaan op de sponsoring van een ultrafietser die een wereldrecordpoging deed, is te lezen in editie 136 van Friends in Business. Dit nummer lanceren we op 13 mei in Pirouette Horsecenter, de luxueuze vijfsterrenmanege in het Lage Bergse Bos.

Dit artikel wordt u aangeboden door

FreelanceFactoring

Freelance Factoring is in 2012 opgericht. Sinds 2016 zitten we met een team van 20 jonge, ambitieuze mensen aan het Oostplein in de havenstad Rotterdam.

Meer nieuws