Ondernemerschap

Koninklijke onderscheiding voor Hans den Oudendammer

Rotterdam Topsport - Rotterdam

Hans den Oudendammer heeft tijdens zijn afscheidsreceptie vrijdag uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb een Koninklijke onderscheiding ontvangen. De inmiddels voormalig directeur van Rotterdam Topsport is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In zijn toelichting roemde Aboutaleb zijn vele en jarenlange verdiensten voor de sport in het algemeen en voor de topsport in het bijzonder. Rotterdam Topsport begeleidde onder zijn leiding vele sporttalenten, topsporters en ondersteunde topsportverenigingen. Daarnaast sprak de burgemeester lof uit voor de vele nationale en internationale topsportevenementen die zijn organisatie naar Rotterdam haalde en organiseerde. De uitstraling daarvan voor de stad Rotterdam, al jaren dé Sportstad van Nederland, en de economische impact voor de stad en zijn ondernemers is groot. Hans was een groot voorvechter van publiek-private samenwerking en wist vele sponsoren en partners uit het Rotterdamse en regionale bedrijfsleven aan Rotterdam Topsport te binden.

Daarnaast was Den Oudendammer gedurende zijn carrière jarenlang actief als bestuurder en toezichthouder van vele maatschappelijke organisaties voor onderwijs, sport en zorg. In zijn dankwoord roemt Hans Stam, voorzitter van de Raad van Toezicht van Rotterdam Topsport, daarbij tevens de rol die Den Oudendammer speelde bij het versterken van het nationale topsportbeleid en zijn vermogen boven stedelijke samenwerking te bevorderen. Zijn relaties met de grote sportbonden was vruchtbaar. Daar heeft ook sportland Nederland baat bij gehad.  

Den Oudendammer is meer dan twintig jaar directeur geweest van Rotterdam Topsport. Hij wordt opgevolgd door oud-volleyballer Peter Blangé, die op de cover staat van het komende magazine van Friends in Business. 

Foto: Rotterdam Topsport

 

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rotterdam Topsport

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van ‘onze’ topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst.

Meer nieuws