Ondernemerschap

KPMG neemt belang in fintech startup AdviceRobo

KPMG - Rotterdam

KPMG neemt een minderheidsbelang in AdviceRobo, een Nederlandse fintech startup die technologie ontwikkelt om de financiële risico’s van mensen en bedrijven die geld lenen te voorspellen.

Het bedrijf maakt hiervoor gebruik van niet-financiële data over het gedrag van de (potentiële) kredietnemers en zet hierbij kunstmatige intelligentie in. De technologie van AdviceRobo stelt kredietverleners, zoals banken en retailers, in staat de risico’s die kredietverlening met zich meebrengt te beperken en een grotere groep klanten te bereiken.

KPMG kan door de samenwerking haar klanten wereldwijd bijstaan om hun huidige risicomanagement verder te versterken en dit geschikt te maken voor het komend decennium. 

De samenwerking die hieruit voortvloeit houdt onder meer in dat AdviceRobo de beschikking heeft over de kennis van KPMG op het gebied van risicomanagement, wetgeving en Data & Analytics. Bovendien krijgt het bedrijf toegang tot het wereldwijde netwerk van KPMG. Erik Rood, partner binnen KPMG Financial Services, gaat namens KPMG leiding geven aan de samenwerking.

Meer nieuws