Ondernemerschap

KPMG verbindt zich als strategisch partner aan Global PropTech

KPMG - Rotterdam

KPMG verbindt zich als strategisch partner aan Global PropTech, het internationale innovatieplatform voor de vastgoed- en bouwsector. De missie van Global PropTech is om op mondiaal niveau innovatieve vastgoed- en bouwondernemingen te verbinden aan best in class PropTech bedrijven.

Op deze manier moet samenwerking op het gebied van innovatie en technologie tussen de bedrijven tot stand komen en de bouw- en vastgoedwereld  een innovatie-impuls krijgen. Global PropTech doet dit op basis van drie formats.

Ten eerste door Global PropTech Online, een maandelijkse online conferentie voor leden en partners waarin innovatieve inzichten, producten en services worden gedeeld. Ten tweede beschikt het platform met Global PropTech Leaders over een exclusief netwerk op directieniveau voor innovatieve koplopers in de vastgoed- en bouwsector. En ten derde is het Global PropTech Channel beschikbaar, een video streamingdienst om geïnteresseerden uit de industrie te inspireren en op te leiden in innovatie en PropTech.

Processen optimaliseren
'KPMG heeft zich verbonden aan Global PropTech omdat onze vastgoedadviespraktijk de enorme kansen van PropTech herkent en klanten begeleidt bij digitaliseren en innoveren van de bedrijfsvoering', zegt Sander Grünewald, vastgoeddeskundige bij KPMG en Global Head of Real Estate Consulting.

Grünewald: 'Door de inzet van technologie en een optimaal gebruik van data kunnen de bedrijven bedrijfsprocessen en klantervaringen optimaliseren. Als founding partner van Global PropTech zet KPMG haar internationale netwerk en deze partnership in om haar vastgoed- en bouwklanten beter te kunnen ondersteunen bij de digitaliseringsuitdaging.

Daarnaast bieden wij PropTech partijen een brede toegang tot de vastgoed- en bouwsector. Het formuleren van een realiseerbare digitale routekaart, het stimuleren van een bedrijfscultuur die innovatie omarmt en samenwerking met partners in een PropTech ecosysteem zijn cruciaal om als vastgoed- en bouworganisatie goed voorbereid de toekomst in te gaan. Onze samenwerking met Global PropTech speelt hierin een cruciale rol.'

Mondiaal samenwerkingsverband
KPMG gaat het samenwerkingsverband aan met haar mondiale organisatie. Grünewald: 'Op deze manier zijn wij in staat nieuwe concepten waar ook ter wereld te signaleren en de beste proptechs op het spoor te komen. Innovatie die goed is voor de vastgoed- en bouwsector kan immers op elke plek op aarde ontstaan. KPMG ziet het als een belangrijke verantwoordelijkheid om technologische vooruitgang wereldwijd onder de aandacht te brengen van vastgoed- en bouwbedrijven. Samenwerking en nieuwe ecosystemen zijn immers cruciaal voor innovatie van de sector.'

Dit artikel wordt u aangeboden door

KPMG

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in audit, tax en advisory. KPMG Meijburg & Co is specialist in tax in Nederland. We werken voor een brede groep opdrachtgevers: grote (inter)nationale ondernemingen, middelgrote bedrijven, non-profitorganisaties en overheden.

Meer nieuws