Kramer Group ontwikkelt reeferservicecentrum in Eemhaven

27-02-17

Op maandag 27 februari ondertekenden de Kramer Group en het Havenbedrijf Rotterdam een overeenkomst voor de vestiging van een reeferservicecentrum op de voormalige City Terminal in de Eemhaven (havennummer 2750). Bovendien gaat Kramer een binnenvaartservice verzorgen tussen Maasvlakte en Eemhaven.

Het gaat daarbij met name om volle koelcontainers. De Kramer Group krijgt de beschikking over een bedrijfsterrein van in totaal 5,5 hectare en een kademuur van bijna 200 meter. Het Havenbedrijf zal daartoe een binnenvaartkade laten bouwen. De Kramer Group geeft haar activiteiten op de oude locaties Reeweg en Eemhavenweg op.

 Ter vervanging van het empty depot op de Reeweg creëert de Kramer Group een reeferservicecentrum. De dienstverlening op dit centrum reikt verder dan op het empty depot. Dus niet alleen koelcontainers repareren, schoonmaken en stallen maar er vindt ook inspectie en beveiliging plaats. Kramer-dochters Seamark Reefer Service en AM-Solution verzorgen hier specifieke dienstverlening voor de koelcontainers.  Naast een administratiekantoor voor de planning en rapportage zal het depot ook fungeren als opleidingscentrum.

City Terminal

De nieuwe activiteiten van Kramer op de voormalige City Terminal van ECT passen in het streven van het Havenbedrijf om hier een zogenoemde ‘multi-user’ omgeving te creëren waarbij meerdere, zo veel mogelijk aanvullende logistieke dienstverleners, gezamenlijk gebruik maken van een centrale weg en een entree. Dat moet zorgen voor synergie.

Het gebied wordt ontwikkeld tot een efficiënte multimodale draaischijf voor kustvaart, binnenvaart, spoor- en wegvervoer. De herindeling is deels ingegeven door het vertrek van ECT op de City Terminal, een complex langs de Eemhaven/Beatrixhaven en Willem-Alexanderhaven.

 

André Kramer (links) en Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam met een luchtfoto van het Eemhavengebied. (foto Ries van Wendel de Joode)

 

Meer nieuws