Leasen zonder jaarcijfers: bij Beequip geen probleem

23-06-21

Leasen zonder jaarcijfers: veel ondernemers hebben er behoefte aan. Want als je net gestart bent, of je cijfers nog niet hebt laten opmaken kun je vaak geen kant op. Erg vervelend als je een vliegende start wil maken of snel moet handelen als ondernemer. Daarom is leasen zonder jaarcijfers bij Beequip wel een mogelijkheid.

Bij Beequip vinden we dat een financiering bijna altijd mogelijk moet zijn. Daarom willen we iedereen de kans geven om een lease aan te vragen. Ook als je een starter bent of wat minder goede jaren achter de rug hebt. Dit is mogelijk omdat we het materieel voorop zetten in de financiering en daarop de lease baseren. Niet op jouw jaarcijfers van de afgelopen jaren.

Leasen zonder jaarcijfers: waar moet ik aan voldoen?
Het is mogelijk om een lease aan te vragen bij Beequip zonder dat je in het bezit bent van jaarcijfers. Via automatische systemen kunnen we namelijk de creditwaardigheid van je onderneming inschatten, waardoor er geen jaarcijfers meer nodig zijn. Zo kan de lease aanvraag ook veel sneller behandeld worden. Als er vervolgens uit het klantonderzoek geen opvallende dingen komen, is een lease geen enkel probleem voor ons.

Er gelden wel bepaalde voorwaarden voor leasen zonder jaarcijfers, namelijk:

– Het te financieren bedrag moet niet hoger zijn dan 400.000 euro,-;
– Een aanbetaling van 15% als je een starter bent;
– Een aanbetaling van 10% voor gebruikt materieel;
– Een aanbetaling van 5% op materieel waarbij een looptijd van 72 maanden mogelijk is.

Financial lease zonder cijfers
Het aanvragen van een financial lease zonder cijfers is mogelijk bij Beequip. Ben jij een starter of wil je snel handelen zonder dat je in het bezit bent van de jaarcijfers van je onderneming, dan kun je bij ons terecht. Je kiest voor een financial lease wanneer:

– Je het materieel op de balans van jouw onderneming wil hebben staan, zodat je er op kunt afschrijven;
– Je direct economisch eigenaar van het materieel worden wil;
– Je aan het eind van de leaseperiode volledig eigenaar van het materieel wil zijn doordat na de slotsom ook het juridisch eigendom aan jou wordt overgedragen.

Operational lease zonder jaarcijfers
Het is ook mogelijk om een operational lease zonder jaarcijfers aan te vragen bij Beequip. Dit geldt voor iedereen die een aanvraag doet voor een te financieren bedrag onder de 400.000 euro,-. Ook als je een starter bent. Je kiest voor een operational lease wanneer:

– Je het materieel niet op de balans van jouw onderneming wil hebben staan, zodat er een betere balansverhouding mogelijk is;
– Je geen eigenaar van het materieel wil worden, maar deze wil huren van Beequip;
– Je de keuze wil hebben om de lease uiteindelijk te verlengen, het materieel terug te geven of over te kopen.

Twijfel je nog of je voor een operational lease zonder jaarcijfers of een financial lease zonder cijfers wil gaan? Neem een kijkje op deze blog: Wat is het verschil tussen financial lease en operational lease?

Financial lease en de btw betaling
Sluit je een lease af bij Beequip, dan betaal je 21% btw over het materieel dat je aanschaft. Deze 21% wordt gerekend over het te financieren bedrag. De betaalde btw kun je terugvorderen bij de Belastingdienst, omdat je bij een financial lease economisch eigenaar van het materieel wordt. Maar dit bedrag moet dus wel worden voorgeschoten wanneer je de lease afsluit. Dit is soms een struikelblok voor ondernemers. Daarom is er bij Beequip ook de mogelijkheid om de BTW gespreid te betalen. Wil je daar meer over weten? Neem een kijkje op deze blog: Hoe werkt gespreide BTW betaling bij Beequip?

Bereken financial lease online
Ben je benieuwd naar de maandprijs voor het materieel dat jij op het oog hebt? Neem een kijkje in de leasecalculator of neem contact met Beequip op om de mogelijkheden te bespreken. Beequip helpt je graag aan een financiering.

Meer nieuws