Ondernemerschap

M. de Koning Autobedrijven: een ‘CO₂-taks-app’, een hypermoderne wasstraat en een bestelbus met zonnepanelen

Maas-De Koning - Capelle aan den IJssel

Bij M. de Koning Autobedrijven hebben ze een app ontwikkeld die grote bedrijven vanaf 1 januari 2023 een hoop administratieve rompslomp scheelt, maakte directeur Jos Sollie bekend tijdens de laatste lunch van Friends in Business bij restaurant Finca.

Wat vele ondernemers nog niet doorhebben, volgens Jos Sollie, is dat per 1 januari de ‘CO₂-taks’ voor grote bedrijven, bedrijven met meer dan honderd werknemers in dienst, gaat gelden. Vrij vertaald komt het erop neer dat deze bedrijven per werknemer elke zakelijke kilometer en elke kilometer woon-werkverkeer moeten gaan bijhouden en verantwoorden aan de Belastingdienst. Dat betekent een enorme administratie lastenverzwaring voor het bedrijfsleven.

M. de Koning Autobedrijven, altijd meedenkend, bedacht een oplossing in de vorm van een app om die bedrijven te ontzorgen. ‘Om gebruik te maken van deze app hoef je geen klant bij ons te zijn. Je hoeft geen Volkswagen of Audi te rijden.’

Wasstraat en XBUS

Jos Sollie deelde bij Finca nog meer nieuws: de opening vorige maand van een gloednieuwe, hypermoderne wasstraat in Krimpen aan den IJssel bijvoorbeeld. En M. de Koning Autobedrijven is dealer geworden van de XBUS, een modulaire bestelbus die als camper kan worden ingezet. ‘XBUS is zeer duurzaam, voor 98 procent recyclebaar en met zonnepanelen op het dak.’ Deze bestelbus komt echter pas volgend jaar op de markt. Maar, belooft Jos Sollie, het publiek gaat eerder van XBUS horen. Deze zomer introduceert de fabrikant van XBUS alvast de stadsauto Artega Karo, waarin een bestuurder en één passagier past, met een topsnelheid van 90 kilometer per uur.

Al deze ontwikkelingen verhogen het werkplezier bij M. de Koning Autobedrijven. ‘Het is voor ons een heel interessante tijd. We hebben te maken met de gigantische opmars van de elektrische auto. Om je een idee te geven, in 2018 was 1 procent van onze omzet elektrisch, momenteel is dat 30 procent.’

Meer weten? Bekijk dan de video met Jos Sollie van M. de Koning Autobedrijven:

Dit artikel wordt u aangeboden door

Maas-De Koning

Persoonlijke aandacht, zorgvuldigheid en kwaliteit. Dat is kenmerkend voor M. de Koning. Met 170 gemotiveerde professionals werken wij aan één gezamenlijk doel: zorgeloze mobiliteit voor onze klanten. Kortom, u staat bij ons centraal!

Meer nieuws