Ondernemerschap

Mama’s huiskamer aan de basis van imperium Verkerk

Verkerk. - Rotterdam

Groot feest voor de Verkerk Groep volgend jaar. In 2023 is het Zwijndrechtse bedrijf, gespecialiseerd in duurzame gebouwgebonden installaties, een eeuw oud. Over de groei van dit imperium, waarvan de basis in 1923 werd gelegd in mama’s huiskamer aan de Ringdijk, staan we uitvoerig stil in de nieuwste uitgave van Friends in Business.

Piet Verkerk, van origine fietsenbouwer met een diploma elektrotechniek in de achterzak, heeft zijn eerste onderneming vooral in de crisisjaren zien groeien. ‘Iedereen ging van het gas af. Net als nu, maar toen van de gasverlichting. Alles werd elektrisch, dus waren er installateurs nodig. Maar tegelijkertijd verkocht hij ook lampen, witgoed en bruingoed’, blikt Pieter Visser, de kleinzoon van de grondlegger, terug.

Lees ook: Verkerk sluit zich aan bij Friends in Business

Met ruim driehonderd werknemers werkt de Verkerk Groep anno 2022 aan (elektro)technische installatie-oplossingen voor infra-energie, (kantoor)gebouwen, industrie en gezondheidszorg.  En dat doen ze met veel plezier en toewijding. Pieter Visser: ‘Het gemiddelde dienstverband ligt hier rond de achttien jaar. Meerdere werknemers zijn tussen de 40 en 50 jaar werkzaam bij Verkerk.’

Meer over het bijna jubilerende Verkerk is te lezen in het eerstvolgende magazine Friends in Business dat op 23 mei vers van de pers wordt gepresenteerd in het Zalmhuis.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Verkerk.

Bringing buildings to life!

Meer nieuws