Masterplan 2030 van Diergaarde Blijdorp zet vol in op natuurbehoud

07-03-20

Diergaarde Blijdorp heeft met trots het Masterplan 2030 gepresenteerd. Het Rotterdamse icoon, 163 jaar oud, is levenslustiger dan ooit. Het Masterplan heeft als thema ‘Natuurlijk in Blijdorp’ en geeft de koers voor de komende tien jaar weer.

Daarin staat de bijdrage aan natuurbehoud voorop net als logische speerpunten dierenwelzijn, educatie, onderzoek en fokprogramma’s en een circulaire bedrijfsvoering. Directeur Erik Zevenbergen: 'Met de natuur in de wereld gaat het niet goed. Diergaarde Blijdorp is in de bevoorrechte positie om daar, samen met onze omgeving, wezenlijk iets aan te kunnen veranderen. We willen echt het verschil maken.'

De komende tien jaar staan ook het uitbreiden van het olifantenverblijf, het restaureren van de Victoriaserre, een nieuw verblijf voor de gorilla’s en nog veel meer op de planning. Ook wil Diergaarde Blijdorp de 21 rijksmonumenten in 2030 allemaal hebben gerestaureerd en herbestemd, waaronder het meesterwerk van Sybold van Ravesteyn: de Rivièrahal. 'We kunnen dit alleen realiseren door onze krachten te bundelen met partners, gemeente en overheid. Maar ook samen met bezoekers, natuurbehoudsorganisaties, Vrienden, vrijwilligers en fans', aldus Zevenbergen. 

Meer nieuws