Metrostation als atletiekbaan

10-03-16

Op 10 april is de NN Marathon Rotterdam. In aanloop daarnaartoe transformeert RET zeven metrostations tot atletiekbanen. “Station dressing” in plaats van “city dressing”. Deze week ondergaan de metrostations Wilheminaplein, Beurs en Rotterdam Centraal een metamorfose. Volgende week zijn Blaak, Kralingse Zoom, Slinge en Zuidplein aan de beurt.

Veel supporters doen de marathon per metro om zo de renners voor te blijven en hun helden op verschillende plekken aan te moedigen. De RET zet op 10 april extra en langere metro’s in om alle reizigers te vervoeren. Ook zijn er op de stations extra RET-medewerkers en verkooppunten om alles in goede banen te leiden.

De RET is vrijdag 8 en zaterdag 9 april ook aanwezig op de Sport Expo Beurs in het World Trade Center waar renners hun startbewijs afhalen. Hier worden vervoerbewijzen verkocht.

De route van de NN Marathon Rotterdam is zo veel mogelijk afgestemd op het metronetwerk. De atletiekbanen leiden reizigers direct naar het marathonparcours en zijn met opzet op looptrappen gelegd. Zo stimuleert de RET reizigers op een leuke manier om meer te bewegen (en de roltrappen en liften te mijden).

Klaptrap

Om het nemen van de trap te stimuleren is  op metrostation Wilhelminaplein een “klaptrap” aangelegd, waar mensen die de trap nemen een spontaan applaus te horen krijgen. Op Rotterdam Centraal wordt een week vóór de NN Marathon Rotterdam een “fanwall” geplaatst. Daar kunnen mensen aanmoedigingen voor de marathonlopers op zetten door een tweet te sturen die eindigt op #supportMR16.

FOTOGRAFIE: RED BV

Meer nieuws