Nacken en Plomp van PKFWallast: ‘Ons fiscale hart dáár juist sneller van gaat kloppen’

23-05-18

PKFWallast staat in het komende magazine van Friends in Business, dat donderdag 24 mei gepresenteerd wordt. Redacteur Martin Dekker ging langs bij Huub Nacken en Patrick Klomp, fiscalisten in hart en ziel.

‘Een ondernemer is doorgaans alleen geïnteresseerd in het uiteindelijke resultaat van ons werk: kan hij geld besparen? Maar het uitzoekwerk dat daar aan voorafgaat, interesseert niemand. Terwijl ons fiscale hart dáár juist sneller van gaat kloppen’, zeggen Nacken, fiscalist en partner bij de Rotterdamse vestiging van PKF Wallast, en junior adviseur Plomp.

‘Misschien wel meer dan de helft van onze tijd bestaat uit het in normaal Nederlands opschrijven hoe de wet werkt. Je moet dat elke keer weer aanpassen aan degene voor wie je schrijft. Een advies aan een ondernemer heeft een ander fiscaaltechnisch niveau dan een brief aan de Belastingdienst’, zegt Nacken, formeel de leidinggevende van Plomp. ‘Maar voor m’n gevoel werken we als gelijken samen. Die cultuur heerst binnen het hele kantoor. Er is ook geen strikte scheiding tussen de verschillende disciplines’, zegt de junior adviseur.

Meer nieuws