Nieuwe Friend: Podium aan de Maas, een bijzonder gebouw met een boodschap

19-08-19

Een nieuwe Friend in Business: Podium aan de Maas, een bijzonder gebouw met een boodschap. ‘Als je hier eenmaal binnen bent geweest, zeker op de vijfde etage met het uitzicht op de skyline, dan ben je verkocht’, glundert interimmanager Jeffrey Stubbs.

In september een verhaal over Podium aan de Maas – de grijze opgetilde kubus langs de Maasboulevard – in het nieuwe magazine van Friends in Business. Redacteur Martin Dekker ging langs bij Stubbs.

Hij wil zijn liefde voor Podium aan de Maas overbrengen op het bedrijfsleven. ‘Bedrijven kunnen hier terecht voor workshops, lezingen, congressen, netwerkborrels, feestjes, noem maar op', aldus Stubbs. Podium aan de Maas organiseert in oktober een businesslunch voor alle leden van Friends in Business.

Over Podium aan de Maas:

Podium aan de Maas is door Gerrit Rietveld ontworpen conform de beginselen van De Stijl. In de jaren 60 schonken de gezamenlijke Duitse evangelische kerken het gebouw als verzoeningsgebaar aan de Rotterdamse bevolking voor het leed tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het pand heeft de afgelopen 50 jaar diverse eigenaren en functies gehad, maar altijd een maatschappelijk belang gediend. Van taalschool voor vluchtelingen tot onderkomen van de filosofische faculteit van de Erasmus Universiteit. Sinds 2007 is het eigendom van de Rotterdamse Loges, die er ook zelf hun bijeenkomsten houden. Sinds de renovatie in 2010 is het een congres- en cultuurcentrum. Begin dit jaar wijzigde de naam van Podium O950 in Podium aan de Maas.

 

Meer nieuws