Ondernemerschap

Octant QHSSE Consultants komt in actie voor Sophia Kinderziekenhuis

Octant QHSSE Consultants - Rotterdam

Een mooie geste van Octant QHSSE Consultants: het bedrijf uit Spijkenisse doet mee aan de actie van Rotterdammers4Rotterdammers voor het kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Voor het einde van het jaar wil Octant – gespecialiseerd in risicobeheersing op het gebied van Quality, Health, Safety, Security en Environment – minimaal € 10.000 inzamelen.

De bestemming voor dat bedrag is het Kinderthoraxcentrum van het Sophia. Dit centrum is er voor kinderen met problemen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden.

Het team van artsen en onderzoekers heeft een grote wens: de realisatie van een Sport- en Spelcentrum. In dit zogeheten ‘So Fit & Fun Centrum’ worden kinderen spelenderwijs getest in een leuke activerende ruimte waar broertjes en zusjes ook welkom zijn. Naast fietsen en loopbanden is er onder meer een springkussen te vinden en zorgen virtual reality en games voor een leuke ervaring. Voor ieder kind wordt een op maat beweeg- en leefstijl programma gemaakt. Zo wil het ziekenhuis de inspanningscapaciteit van deze kinderen verbeteren en hen vertrouwen en plezier in spelen en sporten geven. Dat kan een positief effect hebben op (de omgang met) hun aandoening.

Octant doceert percentage opbrengst
‘Kinderen horen niet ziek te zijn en als ze dat dan wel zijn, moet alles toereikend zijn om kinderen beter te maken en hun kwaliteit van leven te geven,’ zegt Mark de Vos, directeur van Octant. ‘Het kinderthoraxcentrum doet dat en wij gaan graag voor deze strijders en natuurlijk de kinderen aan de slag om een mooi bedrag bijeen te verzamelen. Dit willen wij bereiken door het doneren van een mooi percentage van alle adviesprojecten waar wij vanaf nu aan werken. Maar we gaan ook een BHV- en VCA-training organiseren waar iedereen zijn of haar medewerkers voor kan opgeven. De opbrengsten van deze trainingen komen dan ten goede aan onze actie.’

Doneren
Wie samen met Octant wil bijdragen aan de realisatie van het So Fit & Fun Centrum kan doneren via deze link. Kijk hier voor de cursuskalender voor de BHV- en VCA-training.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Octant QHSSE Consultants

Veiligheid en Risciomanagement

Meer nieuws