Ondernemerschap

Olympisch schaatsster Antoinette de Jong gaat samenwerking aan met Daikin

Daikin Nederland - Capelle aan den IJssel

Antoinette de Jong, regerend Europees Kampioen Allround én regerend Wereldkampioen op de 3000 meter, kondigt kort na haar behaalde successen op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) een samenwerking aan met Daikin, wereldwijd marktleider in binnenklimaatoplossingen.

Het schaatsseizoen voor de langebaanschaatsers is in oktober van start gegaan met de Daikin NK Afstanden. Van 26-30 december heeft de Nederlandse top in het langebaanschaatsen het belangrijkste Nederlandse toernooi van dit seizoen verreden: het OKT, dé kwalificatie voor de Olympische Winterspelen in Beijing. Antoinette de Jong heeft tijdens dit toernooi maar liefst vier olympische startbewijzen veroverd: voor de 1.000 meter, de 1.500 meter, de 3.000 meter en de ploegenachtervolging. De Jong is dit bijzondere winterseizoen zichtbaar in diverse uitingen van Daikin, wereldwijd marktleider in airconditioning, warmtepompen en luchtreiniging en sinds 2018 hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB).

Schaatsminnend Nederland kent de kwaliteiten van Antoinette en kijkt uit naar haar prestaties in Beijing’, zegt Edwin Hoogerwerf, directeur van Daikin Nederland. ‘Wij zijn erg enthousiast over onze samenwerking en zijn trots om met zo’n topatleet de topprestaties van onze airco’s, warmtepompen en luchtreinigers nog meer zichtbaar te kunnen maken bij het Nederlands publiek’, vervolgt Hoogerwerf.

Wereldtop

‘Als hoofdsponsor vinden we het niet alleen belangrijk onze financiële bijdrage te leveren zodat schaatsend Nederland tot de wereldtop behoren kan, wij zetten tevens onze kennis en oplossingen in om een topklimaat te creëren voor de topatleten. Dit doen we niet alleen bij hen thuis, maar bijvoorbeeld ook in het stadion, in de kleedkamers, in de trainingsruimte en onderweg in de hotelkamers. Wij dragen graag bij aan de successen van onze schaatsers door onze producten en kennis in te zetten voor een aangenaam en gezond binnenklimaat’, aldus de directeur van Daikin Nederland.

‘Daikin creëert topsportklimaat’

De samenwerking tussen Daikin en De Jong loopt tot en met de zomer van 2022. ‘Het wordt één van de belangrijkste seizoenen in mijn carrière en ik ben daarom ook volledig gefocust om het beste uit mijzelf te halen’, zegt De Jong. ‘Daikin creëert een topklimaat in de breedste zin van het woord. Ik ben trots op dit partnership met de hoofdsponsor van schaatsend Nederland.’

Dit schaatsseizoen staan de Olympische Winterspelen van Beijing centraal. Hét toernooi waar het voor iedere schaatser om draait. Van 4 tot en met 20 februari 2022 zal Nederland weer in de ban zijn van de Spelen. Antoinette de Jong heeft zich geplaatst voor de 1.000 meter, de 1.500 meter en de 3.000 meter. Daarnaast zal Antoinette ook deel uitmaken van de ploegenachtervolging.

Foto: Daikin Nederland

Dit artikel wordt u aangeboden door

Daikin Nederland

Daikin zet zich als bevlogen marktleider in voor een steeds beter binnen- én buitenklimaat.

Meer nieuws