10-06-21

Ormer ICT: ‘Tymes4 biedt nieuwe functionaliteit, fanclub management’

In België en vooral Duitsland zie je dat veel voetbalclubs te maken hebben met tientallen – zo niet honderden – georganiseerde supporterskernen/fanclubs. Deze fanclubs verkopen onder andere kaarten voor busreizen naar wedstrijden die zij eigenhandig organiseren en in veel gevallen krijgen leden van fanclubs voorrang en korting op deze kaarten. Daar komt een gigantische hoeveelheid werk bij kijken, voor zowel voetbalclub als fanclub. Ormer ICT heeft hiervoor een slimme oplossing.

Onlangs heeft het Schiedamse Ormer ICT de zogeheten Fanclub Management functionaliteit toegevoegd aan het ticketing platform Tymes4. Deze functionaliteit brengt veel gemakken. 

Zo zijn fanclubs in staat om online lidmaatschappen te verkopen voor ‘hun’ fanclub en om bijvoorbeeld busreizen aan hun leden te verkopen. Voetbalclubs zijn in staat om iedere fanclub een eigen contingent te geven (inclusief voordelen zoals voorrang en aangepaste tarieven), waarbinnen hun fans zelf een kaart kunnen kopen, én fans zijn in staat om gelijktijdig zowel een wedstrijdkaart als bijvoorbeeld een busreis van diens fanclub te kopen in de ticketshop van diens eigen voetbalclub.

Lees ook: Jan Willem Jongebreur en Peter Reulen (Ormer ICT) in Studio Friends in Business: 'Feyenoord rode draad in leven en werk'

Met het toevoegen van deze functionaliteit is er een antwoord voor voetbalclubs – ook in Nederland – die bijvoorbeeld uitdagingen hebben op het gebied van mobiliteit (modal shift). Of voor voetbalorganisaties die supporterskernen willen activeren en een antwoord zoeken op de vraag hoe zij op efficiëntie wijze bevoegdheden en voordelen kunnen delegeren en toebedelen aan georganiseerde supporterskernen.

Meer nieuws