Overdevest: ‘Meerdaagse zeiltocht met de Eendracht waardevol en leerzaam voor jongeren’

24-05-18

In het nieuwe nummer van Friends in Business aandacht voor Zeilschip Eendacht, het goededoelenschip van Nederland. Eendracht richt zich op specifieke doelgroepen: jongeren, kansarmen, zieken en ouderen.

‘Een meerdaagse zeiltocht met de Eendracht is waardevol en leerzaam voor jongeren, versterkt hun zelfvertrouwen en brengt hen normen en waarden bij’, vertelt Overdevest. ‘Ze móeten wel samenwerken, anders kom je nergens. In je eentje krijg je geen zeil omhoog. Ze draaien een wachtensysteem, staan aan het roer van een 60 meter lang schip… Zo krijgen ze basic skills mee waar ze de rest van hun leven iets aan hebben’, aldus general manager Nanda Overdevest.

Zij vervolgt: ‘We willen echt iets betekenen voor die jongeren. Als iemand dan later vertelt dat hij het hele jaar met een foto van de Eendracht onder zijn kussen heeft geslapen, is dat mooi om te horen. Aan de andere kant is het ook wel een tranentrekker.’

Het hele verhaal in editie 123 van Friends in Business, dat afgelopen donderdag gepresenteerd werd in de Terraszaal van Diergaarde Blijdorp. 

Meer nieuws