Overname CIB door Waterlands portefeuillebedrijf coeo Inkasso

29-05-20

Centraal Invorderings Bureau B.V. zal vanaf heden deel uitmaken van coeo Inkasso GmbH, een Duitse dienstverlener op het gebied van credit management en onderdeel van Waterland Private Equity Investments.

Voor beide partijen is dit een prachtige stap voorwaarts om de marktposities en de product portfolio verder uit te bouwen. coeo Inkasso breidt haar dienstverlening verder strategisch uit naar de Benelux, voor CIB zorgt dit ervoor dat zij onderdeel wordt van een snel groeiende Europese credit management organisatie met een grote aanwezigheid in meerdere landen.  

De directie van de organisatie zal opnieuw in het moederbedrijf investeren en bij CIB op operationele posities blijven. Verdere financiële details van de transactie, die op 28 mei werd afgerond, worden niet bekendgemaakt.  

De huidige directie, te weten Niels de Peuter, Laurens Withagen, Roman Berkhout en Pepijn Meddens, kijkt enorm uit naar een mooie vervolgstap met hun organisatie. Ze zijn trots op hun collega’s die de afgelopen jaren met liefde en passie het bedrijf verder hebben laten groeien en onderdeel uit gaan maken van een bijzondere Europese organisatie.

'CIB en coeo werkten de afgelopen jaren al veelvuldig samen en hebben gedurende deze tijd ook gezien waar zij complementair zijn aan elkaar. Daarom is dit ook een logische en mooie vervolgstap in de ambities van beide organisaties', aldus Roman Berkhout, CCO van CIB.

'coeo en CIB vullen elkaar uitstekend aan. We zijn erg blij met deze toename van expertise en aanwezigheid op de markt, wat ons een belangrijke stap voorwaarts doet maken in de implementatie van onze ontwikkelingsstrategie', legt Dr. Tom Haverkamp, ​​Managing Director en mede-eigenaar van coeo uit. 

'CIB wordt onderdeel van een succesvolle, internationale dienstverlener. Samen blijven we zowel onze marktpositie als ons productportfolio verder strategisch ontwikkelen', zegt Niels de Peuter, CEO van CIB. 

'Door buy-and-build-strategieën ondersteunen we bedrijven tijdens hun dynamische groeitraject en ontwikkelen wij ze verder tot markt- en kwaliteitsleiders. In dit verband spelen gefragmenteerde markten een belangrijke rol – zoals het geval is met de sector vorderingenbeheer in Europa – en de acquisitie van CIB markeert een andere belangrijke mijlpaal voor coeo op weg om haar internationale groei te versnellen', voegt Dr. Carsten Rahlfs, Managing Partner bij Waterland toe.

Meer nieuws