People’s Business 2017 breekt alle records

24-01-17

Op 18 en 19 januari vond in het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam de 18e editie van People’s Business plaats. Voor de tweede keer werd hét netwerkevent van regio Rotterdam-Rijnmond onder de vlag van Postillion Hotels georganiseerd. Met open paviljoens, een uitgebreid programma met sprekers over het thema “Beyond Smart Cities” en het recordaantal van 146 exposanten, is het event goed ontvangen door bezoekers. Maar liefst 5.074 mensen – ook een record – bezochten People’s Business.

Een Chinese leeuwenoptocht onder begeleiding van live drums vormde de opmaat voor de officiële opening op het hoofdpodium van het netwerkevent. ‘Na twaalf maanden toe te hebben gewerkt naar dit event, kunnen we nu écht laten zien wat People’s Business is’, vertelde een trotse Jessica Steur, general manager van het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam. Vervolgens was het woord aan Daniel Tang van het Chinese telecombedrijf Huawei. Hij gaf een betoog over de betekenis van het thema van People’s Business Beyond Smart Cities en welke voortrekkersrol China hierin vervult. Na zijn woorden werd het event geopend met een knallende gongslag.

Masterclasses

De verschillende programmaonderdelen waren dit jaar flink uitgebreid. People’s Academy startte op beide dagen met een plenair programma waar lezingen werden gegeven door Jan Rotmans (Roadmap Next Economy), Martijn Aslander (Nooit Af…), Jacco Bouw (Webpower, Evolution or Revolution), Lennart Graaff (BLOC, Dutch Wind Wheel) en Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman (Fountainheads, Beyond Smart City tijdperk). Later op de avond volgden verdiepende masterclasses op het plenaire programma.

Daarnaast werden ook verschillende masterclasses en kennissessies aangeboden door exposanten. Het thema Beyond Smart Cities werd uitgelegd in het Futurelab, waar de brug werd gelegd tussen ideeën en innovaties enerzijds en nieuwe business- of verdienmodellen anderzijds.

Vanuit People’s Network werden vier speeddate-sessies georganiseerd. Bij dit zeer druk bezochte onderdeel spraken de deelnemers enthousiast over de nieuwe contacten die ze legden tijdens deze korte netwerkgesprekken.

Voormalig wethouder Hans Vervat is door de lezers van het zakenmagazine Rijnmond Business gekozen tot meest invloedrijke Rijnmonder van 2016. Op donderdag 19 januari ontving hij de Rijnmond Business Influential Award 2016 uit handen van André Kramer, de winnaar van 2015. Vervat gaf aan verrast te zijn met de benoeming. ‘Jarenlang stond ik in het linker rijtje, maar nu mag ik toch de prijs in ontvangst nemen.’

Organobike

People’s Business brengt jaarlijks een goed doel onder de aandacht. Deze keer was dat de non-profit organisatie OrganoBike. Langdurig werklozen leveren voor OrganoBike wekelijks vers en biologisch fruit aan bedrijven die het belangrijk vinden om, op een gezonde manier, sociaal betrokken te blijven bij de maatschappij. Daarnaast maakt OrganoBike gebruik van elektrische fietsen en biologische producten, zodat ze ook op een verantwoorde manier omgaan met de huidige milieuproblematiek. Dit traject is opgezet door Radar WMO en de gemeente om de werkzoekenden te helpen en werkervaring  op te doen en hun sociale vaardigheden te verbeteren.

 

 

Meer nieuws