Postillion Convention Centre WTC Rotterdam zet in op duurzaamheid

22-05-18

Het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam, het congrescentrum binnen WTC Rotterdam, streeft ook dit jaar de gouden Green Key certificering na. Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in onder anderre de markt van vergader- en congreslocaties.

Aan dit keurmerk kunt u zien dat er alles aan wordt gedaan om de druk op natuur en milieu te minimaliseren en dat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat. Daarmee gaat het een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. 

Lucas van Krugten, Operationeel Manager: ‘De mogelijkheden om op een duurzame en bewuste manier te ondernemen zijn legio en daarbij hoeven we tegenwoordig zeker niet meer aan comfort in te leveren. Juist daarom én omdat wij het belangrijk vinden iets terug te doen voor de maatschappij, kijkt Postillion Convention Centre WTC Rotterdam verder dan alleen de nabije toekomst en maakt het zich hard voor het Green Key certificaat.’ 

Niveau goud is het hoogst haalbare niveau binnen de Green Key certificering. Een aantal voorbeelden van duurzame initiatieven binnen het congrescentrum zijn: afvalsortering, het gebruik van duurzame producten, aangepaste verlichting, energiebesparing en de stimulering van het gebruik van openbaar vervoer. Daarnaast wordt er geparticipeerd in diverse maatschappelijke projecten zoals bijvoorbeeld Stichting Het Werk Van, waarbij het werk van kunstenaars met een verstandelijke beperking naar een markt zonder beperkingen wordt gebracht.

Meer nieuws