PwC: Doing Business in the Netherlands 2018

30-01-18

Internationaal ondernemen verbreedt de horizon van een bedrijf en biedt unieke mogelijkheden voor groei, ontwikkeling en winstopbouw.

Nederland is een van de meest open economieën ter wereld. Het biedt een uitstekende infrastructuur – waaronder de grootste haven van Europa -, een concurrerend ondernemingsklimaat en een sterk verdragennetwerk. Het Nederlandse belastingstelsel kent verschillende fiscale voordelen om innovatie en bedrijfsactiviteiten te stimuleren en als internationaal georiënteerd land heeft Nederland veel hoogopgeleide buitenlandse werknemers in huis. In een snel veranderende wereld, zowel vanuit economisch als politiek oogpunt, is Nederland een stabiel land gebleken.

Doing Business in the Netherlands 2018 is samengesteld in samenwerking met het NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) en is bedoeld om een breed inzicht te geven in de kernaspecten van ondernemen en investeren in Nederland. We beantwoorden veel vragen die buitenlandse bedrijven en ondernemers hebben bij het maken van hun eerste stappen op de Nederlandse markt en maken daarbij gebruik van onze uitgebreide ervaring met betrekking tot het vestigen van bedrijven in Nederland.

De publicatie leidt u door alle belangrijke aspecten van het zakendoen in Nederland: het economische klimaat, de grote industrieën en bedrijfssegmenten. Het beschrijft de meest populaire rechtsvormen van bedrijven in Nederland en de belangrijkste aspecten van fiscaliteit, compliance, human resources, arbeidsrecht, immigratie, audit en accounting.

Wij bieden u een algemeen overzicht van alle mogelijkheden. Wenst u meer informatie, dan staan onze adviseurs u graag persoonlijk bij.

Marc Diepstraten – Voorzitter PwC Belastingadviseurs

Meer nieuws