Remco Tournier (ICL): ‘Het zijn net mensen, die mensen uit de bijstand’

18-04-19

In de komende zomereditie van Friends in Business een mooi verhaal over ICL Gaskets & Insulation. In samenwerking met de gemeente Rotterdam helpt het bedrijf van Eric en Remco Tournier langdurig werkzoekenden die jarenlang thuis zitten aan een baan.

Door velen zijn ze als kansloos gezien voor een plek op de arbeidsmarkt. Maar niet door de broers Tournier. Veertien van hen zijn inmiddels volwaardige krachten in het productieproces van hittebestendige pakkingen en isolatie voor cv-ketels, kachels, sfeerhaarden en sauna’s; gepatenteerde producten die naar 25 landen over de hele wereld worden geëxporteerd.

‘Weet je waar we achter zijn gekomen?’ vraagt Remco met een knipoog. ‘Het zijn net mensen, die mensen uit de bijstand. Als je hen met liefde en empathie behandelt, krijg je een gemotiveerde werknemer die altijd voor je klaarstaat. Typerend daarvoor was dat er kort voor kerst overgewerkt moest worden. Niemand wilde, behalve twee mensen die uit de bijstand zijn gekomen. Met een lach op hun gezicht stonden ze ’s avonds in onze fabriek.’

In het nieuwe magazine van Friends in Business het hele verhaal. De zomereditie wordt op 21 mei gepresenteerd in The Oyster Club. 

Meer nieuws