RET: pilot met nachtmetro in weekenden

03-10-17

De RET start eind van dit jaar een pilot met de nachtmetro. In de Rotterdamse regio rijden de metrolijnen dan een jaar lang in de weekenden een uur langer.

De metro’s zitten op vrijdag- en zaterdagavond een stuk voller dan doordeweeks. Daarom is besloten om een uur langer door te rijden, tot twee uur ’s nachts. 

De pilot met de nachtmetro start op 29 december 2017 en duurt een jaar. De RET werkt de komende tijd de exacte dienstregeling van de metrolijnen verder uit en zal de reizigers tijdig informeren over de uitbreiding. Voor de nachtmetro betalen de reizigers hetzelfde tarief als overdag. Na de proef van een jaar bekijken de metropoolregio-gemeenten of de nachtmetro een structureel karakter krijgt.

Deelnemende gemeenten
De nachtmetro is een initiatief van de gemeenten Rotterdam, Lansingerland, Albrandswaard, Schiedam en Capelle aan den IJssel. De gemeenten financieren de proef, die circa 530.000 euro kost gezamenlijk. De nachtmetro rijdt op alle RET metrolijnen, maar op lijnen B en E op ingekorte trajecten. Zo rijdt lijn E tussen Slinge en Pijnacker Zuid en rijdt lijn B tussen Nesselande en Schiedam Centrum. Het traject van de Hoekse Lijn  is nog niet klaar en is daarom niet meegenomen in de pilot.

Meer nieuws