RET versterkt RvC met Steven Lak en Engbert Verkoren

20-12-18

De aandeelhouders van het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET hebben op voordracht van de RvC twee nieuwe Commissarissen benoemd: Steven Lak en Engbert Verkoren. Lak start op 1 januari 2019 in deze toezichthoudende functie, Verkoren op 1 februari.

Tineke Bahlmann, voorzitter van de RvC: ‘Met deze benoemingen halen we twee ervaren bestuurders binnen. Beide hebben ruime ervaring in directiefuncties en kennis van het Rotterdamse en Nederlandse ondernemingsklimaat. Daarnaast brengt Steven Lak een relevant politiek-bestuurlijk netwerk mee en kan Engbert Verkoren vanuit zijn achtergrond bijdragen aan innovatie en digitalisering.’
 
Steven Lak (1954) is voorzitter van Deltalinqs, de ondernemersorganisatie van de Rotterdamse haven, en van de Rotterdam Port Promotion Council. Daarnaast is hij voorzitter van evofenedex, waarbij 15.000 verladers en exporterende bedrijven zijn aangesloten. Lak heeft kennis van en ervaring in de Rotterdamse logistieke en maritieme sector en is vertrouwd met de gemeente en de ministeries. Daarnaast heeft hij regelmatig te maken met de OV-wereld, onder meer als voorzitter van de Spoorgoederentafel en als lid van de OV- & Spoortafel, waarin het Ministerie van I&W en stakeholders uit de sector overleg voeren. Lak heeft ruim ervaring in toezichthoudende functies. Hij is opgeleid als jurist in Utrecht en aan de London School of Economics.
 
Engbert Verkoren (1968) is CEO van Conclusion, een ecosysteem van 22 bedrijven met in totaal ruim 1.500 medewerkers gericht op business transformatie en IT-services. Verkoren is opgegroeid in Rotterdam en kent de RET als gebruiker. Daarnaast heeft hij een netwerk in het Rotterdamse, waar hij onder meer in het bestuur van de Kamer van Koophandel zat. Ook met de ministeries is hij bekend. Verkoren heeft een passie voor het OV en ziet kansen om bij de RET bij te dragen aan verbeteringen en innovaties op het gebied van digitalisering. Hij heeft veel opdrachten gedaan als dienstverlener aan de publieke sector, ook voor OV-bedrijven. Verkoren studeerde Informatica in Leiden en haalde later zijn MBA aan INSEAD. Daarna volgde hij aanvullende leergangen op het gebied van toezicht.
 
Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: ‘Ik zie uit naar de samenwerking en zie deze met vertrouwen tegemoet. De kennis en ervaring van de nieuwe commissarissen sluiten aan bij twee belangrijke speerpunten voor de RET: innovatie en de lobby voor capaciteitsuitbreiding van het OV in de regio.’

Meer nieuws