Innovatie

‘Met revolutionare ontwikkeling bijdragen aan betere kankerbehandelingen ’

Blis Digital - Rotterdam

Blis Digital draagt geen water naar de zee. Het IT-bedrijf uit Barendrecht helpt bijvoorbeeld met de verdere ontwikkeling van het cloudplatform NaviPract oncologen bij de behandeling van kanker. CEO Richard Schot vertelt over dit bijzondere project in ons nieuwe magazine.

NaviPract werd vijftien jaar geleden bedacht en gebouwd door Roel Reddingius, als kinderoncoloog verbonden aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Hij ervoer dat toenmalige software-oplossingen niet écht waren ontworpen om specialisten te ondersteunen. ‘Het systeem heeft in Utrecht inmiddels zijn vruchten afgeworpen. Het is nu aan Blis Digital om NaviPract door te ontwikkelen en op te schalen zodat oncologie-afdelingen in álle ziekenhuizen ter wereld er gebruik van kunnen maken,’ vertelt Richard Schot in de komende editie van Friends in Business.

Waardevol werk
NaviPract is één van de bedrijven waarin Blis participeert. ‘Creatives, techtalents en entrepreneurs, dat zijn wij,’ aldus Schot. ‘We denken graag mee, in de rol van bijrijder, naast de ondernemer. We werken niet uitsluitend in opdracht. NaviPract is voor ons een impactinvestering. Met deze revolutionaire ontwikkeling, zo mag je het wel noemen, mogen we internationaal bijdragen om kankerbehandelingen te verbeteren. Dat maakt ons werk heel waardevol.’

Benieuwd hoe Blis Digital NaviPract een stap verder gaat brengen? Richard Schot legt het uit in editie van 133 van Friends in Business. Dat nummer presenteren wij op maandag 17 oktober in The Boathouse Kralingen tijdens de Rotterdam Business Party.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Blis Digital

Wij zijn Blis Digital. Creatives, Tech Talents en Entrepreneurs.

Meer nieuws