Ondernemerschap

Rijnmond-Bouw centraal in groot NRC-artikel over personeelstekorten in de bouw

Rijnmond Bouw Zuid - Schiedam

Rijnmond-Bouw heeft afgelopen vrijdag 4 februari mooie media-aandacht gekregen. Het opleidingsbedrijf voor iedereen die wil werken in de bouw stond centraal in een groot artikel in NRC over personeelstekorten in de bouw.

In het artikel komt naar voren dat de vraag naar bouwvakkers inmiddels het niveau van voor de huizencrisis van 2008 heeft bereikt. Het aantal openstaande vacatures per 1.000 werknemers stond in september op 68; een vacaturegraad die in geen jaren is voorgekomen. Een van de plekken waar de bouwbedrijven nieuwe mensen oppikken, is Rijnmond-Bouw. In het artikel komt – naast twee leerlingen – onder meer directeur Frank Knotter aan het woord.

Stijgende vraag
Hoewel de instroom op de praktijkopleidingen weer langzaam richting het niveau van voor 2008 gaat, zegt Knotter in de krant dat het nog niet genoeg om aan de snel stijgende vraag te voldoen. ‘Vorige week zat ik bij een landelijk actief bouwbedrijf dat net een grote opdracht had binnengehaald in de regio Den Haag. “We willen acht leerlingen van je”, klinkt het dan. Ik heb ze moeten teleurstellen, omdat ik me anders niet aan afspraken met andere aannemers kan houden.’

Lees hier het volledige artikel van NRC over Rijnmond-Bouw en de personeelstekorten.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rijnmond Bouw Zuid

Rijnmond-Bouw is het opleidingsbedrijf voor iedereen die wil werken in de bouw. Ambitieuze, nieuwe bouwprofessionals willen we verder helpen. Hun achtergrond is niet doorslaggevend. Hun motivatie en inzet wel. Daarom leidt Rijnmond-Bouw VMBO’ers op, met of zonder diploma, die het liefst werken met hun handen. Maar ook langdurig werkzoekende jongeren en mensen met een lichte afstand tot de arbeidsmarkt. Is iemand gedreven en gaat zijn hart daarbij uit naar de bouw, dan is hij welkom. Dan gaan we samen aan de slag voor succes!Daarmee is Rijnmond-Bouw een commerciële organisatie met een sociaal hart. Uitgangspunt is het afleveren van enthousiaste arbeidskrachten bij het aannemingsbedrijf dat zit te wachten op toekomstige vakmannen met karakter. De leerling werknemers krijgen een basisopleiding van twintig weken. Daarvan worden ze vier dagen per week door gedreven instructeurs intensief begeleid in de werkplaats. De vijfde dag krijgen ze theorieles op school. Met deze screening en bagage zijn zij in staat om betaald aan de slag te gaan bij een bouwbedrijf. Als een langere voorbereiding nodig is en als de motivatie blijft, breidt Rijnmond-Bouw dat voortraject uit.

Meer nieuws