Ronald Lugthart benoemd tot Chairman of the Board van RWG

27-06-18

Ronald Lugthart is toegetreden tot de Board of Directors van Rotterdam World Gateway (RWG) in de functie van Chief Executive Officer (CEO). Aansluitend hebben de aandeelhouders DP World, CMA CGM, APL, HMM en MOL Ronald Lugthart benoemd tot voorzitter van de Board of Directors.

Tot voor kort bekleedde hij de rol van managing director. In zijn nieuwe positie zal Lugthart zich, namens de Board of Directors, hoofdzakelijk bezighouden met de strategie, alsmede de verdere ontwikkeling en positionering van RWG tot een toonaangevende containerterminal in de Hamburg – Le Havre Range. De hypermoderne en in hoge mate geautomatiseerde terminal, geopend in september 2015, draait inmiddels op nagenoeg volle capaciteit. Naast een mogelijke uitbreiding van RWG ligt de focus ook op een efficiënte en flexibele multimodale afhandeling van en naar het Europese achterland. Slimme logistieke oplossingen, zoals de Ruhr Express naar het Duitse achterland, het concept met de City Gate Maasvlakte en de West-Brabant Corridor dragen bij aan een meer efficiënte afhandeling en hebben piekbelastingen op de terminal aanzienlijk verminderd.

Ronald Lugthart was sinds juni 2012 Managing Director van RWG. In die rol was hij verantwoordelijk voor de opbouw, de inrichting van de organisatie en de opstart van de RWG-terminal. Daarnaast had hij de dagelijkse leiding op de terminal en legde hij hierbij verantwoording af aan de Board of Directors, bestaande uit de aandeelhouders van RWG. 

De dagelijkse operationele leiding op de terminal van RWG blijft in handen van het management team, welke aan Lugthart blijft rapporteren.

Meer nieuws