Rondleiding bij Contargo tijdens Dag van de Logistiek

24-04-18

Containerspecialist Contargo heeft tijdens de Dag van de Logistiek vorige week zijn terminals in Duisburg, Koblenz, Mannheim Neuss en Wörth geopend voor bezoekers. Zij kregen tijdens een rondleiding achtergrondinformatie over de containerlogistiek, die er iedere dag voor zorgt dat goederen uit de hele wereld bij ons verkrijgbaar zijn.

‘Onze kraanbestuurders realiseren vrijwel elke minuut een doellanding,’ zegt Heinrich Kerstgens, codirecteur bij Contargo. ‘Maar net zoals bij een maanlanding is deze prestatie altijd teamwerk. Tijdens de Dag van de Logistiek laten wij bezoekers zien dat ook administratieve medewerkers, vakkrachten voor havenlogistiek, opslagmedewerkers, commerciële specialisten, IT’ers en nog veel meer andere deskundigen eraan bijdragen dat de containers op het juiste moment op de juiste locatie aankomen.’

Zonder al deze vakmensen zouden containers ondanks bouwwerkzaamheden op het spoor, vertragingen bij de afhandeling van containerbinnenschepen in de havens, files op de snelwegen en hoog- en laagwater niet tijdig hun bestemming bereiken. De komende jaren zullen megatrends zoals duurzaamheid en digitalisering de logistieke branche sterk veranderen.

Met een jaarlijks transportvolume van 2,3 miljoen TEU behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken in Europa. Contargo integreert het containervervoer tussen de westelijke zeehavens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. De onderneming heeft in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië 25 containerterminals. Op nog eens zeven locaties in Duitsland, Nederland en België is Contargo met een kantoor vertegenwoordigd. Bovendien exploiteert de onderneming eigen scheeps- en spoorlijnen. De 903 medewerkers realiseerden in 2016 een jaaromzet van 415 miljoen euro.

Meer nieuws