Ondernemerschap

Rotterdam Topsport heeft samenwerking met topsportverenigingen en trainingscentra verlengd

Rotterdam Topsport - Rotterdam

Rotterdam Topsport heeft in februari de contracten met vijf topsportverenigingen en acht regionale trainingscentra weer verlengd. Dat gebeurde tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy.

Rotterdam Topsport zet zich in om een zo optimaal mogelijke infrastructuur voor topsport te faciliteren, daar maakt de begeleiding en advisering voor Rotterdamse topsportverenigingen en de regionale talentcentra onderdeel van uit.

De vijf topsportverenigingen zijn Feyenoord Futsal, Feyenoord Basketball, Curaçao Neptunus, Roeien in Rotterdam en Hockey Club Rotterdam. Rotterdam Topsport biedt onder andere ondersteuning aan verenigingen op het gebied van communicatie, marketing, onderwijs, huisvesting, jeugdopleiding, accommodatie en participeren in maatschappelijke projecten.

De samenwerking met de trainingscentra voor atletiek, basketbal, boksen, honkbal, judo, roeien, tennis en volleybal is ook verlengd. Talenten in de regionale trainingscentra krijgen onder andere workshops over prestatiegedrag, voeding en doping. Er is dan ook een medisch netwerk aanwezig om de sporters fysiek goed te begeleiden. Aan de talenten worden extra trainingen gegeven boven op hun clubtrainingen. 

Foto: Rotterdam Topsport

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rotterdam Topsport

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van ‘onze’ topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst.

Meer nieuws