Rotterdam

Rotterdam Topsport: ‘Zand, sport en cultuur horen bij Rotterdam’

Rotterdam Topsport - Rotterdam

Peter Blangé, directeur van Rotterdam Topsport én olympisch kampioen 1996 verwelkomde onlangs de Queen & King of the Court-gemeenschap in zijn stad. ‘Volleybal heeft al een decennialange band met Rotterdam. Dit evenement heeft een hele mooie opzet, met meerdere locaties in de stad. We doen dit ook voor de Rotterdammer, zij kunnen in hun wijk de spelers zien waar ze tegenop kijken. Zand, sport en cultuur horen bij Rotterdam, het is een uniek evenement.’

De kick-off van de BetCity Royal Championships Queen & King of the Court in Rotterdam had niet spectaculairder gekund. Vijf beachvolleyballers van Beachvolleybal Team Nederland abseilden van de Euromast, terwijl ze een beachvolleybal overspeelden. Deze geweldige prestatie werd geleverd ter ere van de aftrap van het grootste Queen & King of the Court-evenement ooit, dat van 5 tot 10 september in Rotterdam wordt gehouden.

De iconische Euromast vormde het decor voor de presentatie van het eerste wereldkampioenschap in de beachvolleybaldiscipline Queen & King of the Court. Het wordt het grootste toernooi in de geschiedenis van de sport. In de afgelopen zes jaar heeft Queen & King of the Court zich ontwikkeld tot een fenomeen van wereldklasse met zes internationale evenementen in de Crown Series 2023. In totaal zullen 120 spelers uit meer dan 25 landen de strijd aangaan voor de titels van Queens en Kings van Rotterdam.

Vijf locaties

Het evenement in Rotterdam wordt op vijf locaties in de stad gespeeld. Het Royal Stadium vormt het hart van het evenement op het Henegouwerplein in het centrum van de stad. De vier side-courts bevinden zich op het Afrikaanderplein, het Museumpark, het Schuttersveld en bij Beachclub Rotterdam. De entree bij de side-courts is gratis. Van dinsdag tot en met vrijdag wordt op elk van de side-courts één dag gespeeld. In het Royal Stadium op het Henegouwerplein wordt van woensdag tot en met de finales van zondag 10 september gespeeld. Tickets gaan in de verkoop op Koningsdag, en de pre-registratie is al gestart.

De side-court in de verschillende Rotterdamse wijken blijven na het toernooi nog een tijdje staan. In samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam SportSupport worden er veel side-events georganiseerd binnen de lokale gemeenschappen in Rotterdam. Het Royal Stadium zal ruim twee weken op het Henegouwerplein blijven, waar verschillende sportieve en culturele evenementen plaatsvinden.

Foto: Wilco Nijland – CEO Sportworx (l) met Peter Blangé – Rotterdam Topsport (Sportworx/Pim Waslander)

Dit artikel wordt u aangeboden door

Rotterdam Topsport

Goed georganiseerde evenementen en Rotterdamse topsportprestaties versterken het gevoel van trots van Rotterdammers op hun stad. Ze maken de stad aantrekkelijker voor bezoekers, bedrijven en nieuwe bewoners. Tijdens zulke sportevenementen gaan beelden van de stad en van ‘onze’ topsporters de wereld over. Ze zetten de stad letterlijk in de spotlights. Sportevenementen brengen bovendien grote aantallen Rotterdammers op de been en trekken een internationaal publiek naar de stad. De sport draagt zo bij aan de levendigheid en aan de economische winst.

Meer nieuws