Ruim 1,5 miljoen bezoekers voor Diergaarde Blijdorp in 2019

23-12-19

Voor Diergaarde Blijdorp is 2019 in veel opzichten een goed jaar geweest. De beoogde bezoekersaantallen werden eind november al gehaald. Met de kerstvakantie nog voor de boeg hoopt Blijdorp uit te komen op ruim 1,5 miljoen bezoekers.

Een jaar ook met veel hoogtepunten voor Diergaarde Blijdorp. Door het hele jaar heen werden er veel bijzondere diersoorten geboren. Als eerste Nederlandse dierentuin kreeg Blijdorp het internationale keurmerk ‘BGCI Botanic Garden’, een mooie erkenning voor de Diergaarde als botanische tuin. 

Lees ook: Diergaarde Blijdorp ontvangt het internationale keurmerk ‘BGCI Botanic Garden’

De rijksmonumenten van Blijdorp kregen volop aandacht tijdens de Open Monumentendagen in september. Van het Rijk ontving Blijdorp een zeer welkome miljoenensubsidie voor het renoveren van de rijksmonumenten.

Het komende jaar zal veel aandacht uitgaan naar het opknappen van het entreeplein aan de monumentale entree, inclusief de overnetting van het flamingoverblijf, de aanleg van een publieksroute achter de bizons en het verder ontwikkelen van het project Eilandhoppen.

Tegelijkertijd wordt achter de schermen hard gewerkt aan de bouwstenen voor het Masterplan Blijdorp 2030 met natuurbehoud en dierwelzijn als belangrijke pijlers.

Meer nieuws