RWG wint Environment Award in Londen

29-09-17

Rotterdam World Gateway (RWG) heeft de Environment Award gewonnen tijdens het Lloyd’s List Global Awards Gala 2017 in Londen.

Het winnen van de Lloyd’s List Environment Award is een erkenning voor RWG dat de organisatie zich het afgelopen jaar maximaal heeft ingezet om milieuvervuiling als gevolg van maritieme bronnen te verminderen. Duurzaamheid was een van de speerpunten in het ontwerp en de bouw van de nieuwe containerterminal. Duurzaam te werk gaan is een integrale aanpak die niet alleen weerspiegeld is in de gebouwen en het terminal equipment maar ook in de operationele structuur en vormen van achterlandtransport. Volgens de vakjury heeft RWG in deze categorie gewonnen vanwege zijn lange termijn focus op milieukwaliteit.
 
Het doel van deze jaarlijks terugkerende prestigieuze prijsuitreiking van het Engelse scheepvaartmagazine Lloyd’s List is om erkenning te geven aan innovatieve organisaties en prestaties in de maritieme industrie. RWG heeft de Environment Award met trots in ontvangst genomen. Ronald Lugthart, managing director van RWG: 'Voor het management en alle medewerkers van RWG is deze award een erkenning voor al het harde werk dat is gedaan. Binnen twee jaar na de officiële opening zitten we nu op 90% van onze maximale capaciteit. De miljoenste diepzeecontainer is vorige maand afgehandeld. We vieren onze successen maar kijken ook uit naar het verder doorontwikkelen en optimaliseren van de terminal en het continu vervullen van onze belofte: om 24/7 seamless access to Europe te realiseren. Dit alles met als uitgangspunt de meest groene containerterminal te zijn en te blijven.'

 

Meer nieuws