Samenwerking Efidenz met IBS Asset Management

12-04-19

Efidenz Capital Management is een samenwerking aangegaan met IBS Asset Management (IBS). Recent is door de AFM goedkeuring gegeven aan Efidenz om als een ‘associate partner’ te gaan optreden namens IBS.

IBS is een onafhankelijke vermogensbeheerder die inmiddels bijna € 3 miljard vermogen onder beheer heeft. Naast vermogensbeheer biedt IBS corporate finance diensten, fiduciair management en fund management. Met deze veelzijdige dienstverlening staat IBS ondernemers, vermogende particulieren en instellingen bij. De groei die IBS heeft doorgemaakt, heeft ertoe geleid dat het succesvolle bedrijf vijf jaar op rij een FD Gazelle Award in de wacht heeft gesleept, meest recent in 2018.

IBS had eerder al een succesvolle relatie opgebouwd met vier ‘associate partners’ voor diverse regio’s in het noorden en oosten van Nederland. Daar zijn nu Ron van Zwienen en Erwin Blokland van Efidenz bij gekomen voor het zuidwesten van Nederland. 

IBS is verheugd over de samenwerking tussen beide partijen. 'Om invulling te geven aan onze missie willen we onze aandacht en middelen maximaal richten op de persoonlijke relatie en het inzetten van onze expertise. Dat vereist een continue zoektocht naar de juiste professionals die passen bij onze cultuur. In Efidenz hebben we een goede match gevonden', meldt IBS in een persbericht.

Voor Efidenz is met name het beleggingsbeleid belangrijk geweest bij de keuze voor IBS. Het feit dat IBS direct in beursgenoteerde ondernemingen investeert – in combinatie met het feit dat er in de beleggingsportefeuilles een actief risicomanagement wordt uitgevoerd – zijn daar doorslaggevend in geweest. Daarnaast is de brede, integrale dienstverlening een voordeel, mede omdat daarbinnen ook begeleiding op het gebied van vermogensstructurering kan worden aangeboden.

Meer nieuws