Ondernemerschap

Schouten Zekerheid: is uw online omgeving net zo goed beveiligd als uw fysieke bedrijfspand?

Schouten Zekerheid - Capelle aan den IJssel

Op uw bedrijfspand heeft u goede sloten en wellicht heeft u ook een alarm, bewakingscamera’s of rolluiken. Bij u komen inbrekers niet zo snel binnen en met een gerust hart laat u uw spullen achter als u naar huis gaat. Maar hoe zit dat met uw digitale bedrijfsomgeving; uw klant- en administratiesystemen? Weet u daar ook zo zeker dat inbrekers niet binnen komen? Want wat als zij met de gegevens van uw bedrijf én uw klanten aan de haal gaan? Een artikel van partner Schouten Zekerheid.

Wist u dat…

 • 20% van de ondernemers wel eens een cyberaanval heeft gehad?
 • Dit er een stuk meer zijn dan de 10% die ooit een fysieke inbraak heeft gehad?
 • De offline criminaliteit langzaam daalt, maar de online criminaliteit toeneemt?
 • Elke organisatie last kan hebben van cybercrime, bijvoorbeeld door financiële schade, maar ook imagoschade en tijdsverlies?
 • Het ‘gijzelen’ van klantbestanden die pas na betaling van losgeld wordt vrijgegeven vaak voorkomt?
 • Een hacker kan zorgen dat betalingen die u ontvangt niet naar uw zakelijke rekening gaan, maar naar de zijne?

Zo beschermt u uw online omgeving

Per week krijgen Nederlandse bedrijven ongeveer 294 cyberaanvallen te verwerken. Het is dus belangrijk om op een goede manier aan preventie te doen om deze aanvallen af te slaan. Enkele tips:

 • Zorg ervoor dat uw computer goed beveiligd is en dat u de updates op tijd downloadt en installeert.
 • Bedenk lastige wachtwoorden (met cijfers, letters en tekens) en het liefst een wachtzin (Criminelenk0menerh13rniet1n!).
 • Open geen vreemde bijlagen, ook niet van bekenden. Bel bij twijfel de afzender om te verifiëren.
 • Maak dagelijks back-ups waarmee u het gehele systeem in één keer terug kunt zetten.
 • Klik niet zomaar op onbekende hyperlinks.

Maar wat als er toch online ingebroken wordt?

Preventie is belangrijk, maar helaas kunt u het cyberrisico nooit volledig uitsluiten. Wij adviseren daarom om een cyberverzekering af te sluiten. Mocht er dan digitaal ingebroken worden, dan staat u er niet alleen voor. Met één telefoontje wordt u geholpen bij het verdere proces. Denk aan het snel herstellen van uw bestanden, maar ook aan financiële tegemoetkoming als u inkomsten misloopt.

Een cyberverzekering kan anno 2022 eigenlijk niet meer ontbreken in uw verzekeringsportefeuille. Voor ondernemingen met een omzet van € 100.000,- is de premie voor een cyberverzekering rond de € 35,- per maand. Dat is een stuk goedkoper dan de gemiddelde kosten die een cyberaanval voor mkb’ers met zich meebrengt: die bedragen namelijk € 74.000,-.

Meer weten over de ins, outs en kosten van een cyberverzekering? Schouten Zekerheid helpt u graag.

Foto: Pixabay

Dit artikel wordt u aangeboden door

Schouten Zekerheid

Schouten Zekerheid is makelaar in verzekeringen voor bedrijven, instellingen en branche- en beroepsorganisaties. Klanten ervaren onze werkwijze als onderscheidend door deskundigheid, onafhankelijkheid en daadkracht. Binnen de organisatie is jarenlange kennis en ervaring aanwezig op het gebied van verzekerbare risico’s, zoals aansprakelijkheid, transport, brand, aan- en verbouw en debiteuren.

Meer nieuws