Ondernemerschap

Seris neemt Poolse beveiligingsgigant over

SERIS Nederland - Dordrecht

Seris heeft het Poolse beveiligingsbedrijf Konsalnet overgenomen. Hiermee wil het bedrijf haar activiteiten in Centraal Europa verder uitbreiden. En niet gering, want Konsalnet heeft maar liefst 18.500 medewerkers en ruim 200 miljoen euro omzet per jaar.

Met deze acquisitie is het van oorsprong Franse Seris doorgedrongen tot de wereldwijde Top 10 van particuliere beveiligingsorganisaties. Het Poolse bedrijf is volledig overgenomen, met uitzondering van de divisie voor geld- en waardetransport. Die is nu eigendom van V4C Eastern Europe Fund. Vanwege de grootte van Konsalnet, moesten de Europese mededingingsautoriteiten instemmen met de overname. Dat is gebeurd. 

Voorlopig blijft het Poolse beveiligingsbedrijf onder de eigen naam actief. Ook het volledige management wordt gehandhaafd. Seris zal het bedrijf steunen in de verdere ontwikkeling. Het Franse concern, dat ook in de Benelux tot de grotere beveiligingsorganisaties behoort, telt nu 40.000 medewerkers die zorgdragen voor een jaarlijkse omzet van 700 miljoen euro.

 

Meer nieuws