Mobiliteit en vervoer

Severs Breeman draagt met pilot Smart City Travel bij aan leefbaarheid van de stad

Severs Breeman - Rotterdam

Severs Breeman speelt een rol in een pilot van BMW en de gemeente Rotterdam. Deze pilot, Smart City Travel, richt zich op automobilisten die (regelmatig) met de auto richting de binnenstad van Rotterdam rijden. BMW, Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoeken op welke manieren automobilisten verleid kunnen worden om hun auto op een P+R aan de rand van de stad te parkeren en het laatste stuk van hun reis met het openbaar vervoer of deelvervoer te vervolgen. 

‘We willen leren wat er voor nodig is om BMW-rijders te motiveren om allereerst deze slimme keuze vooraf te maken en vervolgens ook daadwerkelijk over te stappen wanneer een alternatieve modus actief wordt aangeboden,’ zegt Marc Bras, Head of Mobility Services bij BMW Group Nederland. ‘Door het aanbieden van potentieel gezonder, goedkoper en sneller alternatief vervoer vanaf de rand van het centrum dragen we bij aan de leefbaarheid van de stad.’

Boeken via navigatie
De deelnemer krijgt na invoer van de bestemming in de BMW navigatie (of BMW pilot app) via de centrale display in de auto de vraag of hij/zij gebruik wil maken van alternatief vervoer. Indien de deelnemer daarmee instemt, controleert het systeem op de achtergrond de beschikbaarheid van een parkeerplaats bij de P+R die vervolgens automatisch wordt geboekt. Ook kan worden gekozen voor een deelfiets of deelscooter.

Severs Breeman werkt als dé BMW- en MINI-dealer van Rotterdam samen met BMW Nederland om hun klanten onderdeel te laten zijn van deze pilot. Eerder deden klanten van Severs Breeman al mee aan de pilot Safe Drive Zones, waarmee de verkeersveiligheid in Rotterdam moet worden vergroot.

Meer weten over de pilot Smart City Travel? Lees verder op de website van Severs Breeman.

Dit artikel wordt u aangeboden door

Severs Breeman

Severs Breeman BMW en MINI | Officieel BMW en MINI dealer in het Groene Hart en Regio Rotterdam

Meer nieuws