Ondernemerschap

STO-regio’s ondertekenen intentieverklaring met Rijnmond Bouw

Rijnmond Bouw Zuid - Schiedam

Rijnmond Bouw heeft met drie regio’s van Sterk Techniek Onderwijs (Rotterdam-Zuid, Rotterdam-Noord en regio Capelle-Oostland) de intentie vastgelegd voor een meerjarige samenwerking.

Het doel is om vmbo-leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op een beroep in de bouw. Vooral timmeren, metselen en tegelzetten zijn de vakken waar de leerlingen praktijkgericht mee aan de slag gaan.

Concrete afspraken

De partijen hebben afgesproken de komende maanden de intenties om te zetten in concrete afspraken. Rijnmond Bouw neemt de helft van de kosten van de opleidingen voor eigen rekening als co-financiering. 

De bouw zit te springen om mensen. Deze gezamenlijke inspanningen hebben als doel om meer leerlingen enthousiast te maken om door te stromen naar een mbo opleidingen in de bouw. Rijnmond Bouw biedt baangaranties aan leerlingen door ze op het vmbo al een baan aan te bieden als ze kiezen voor de bouw.

Lees ook: Studio Friends in Business: Frank Knotter (Rijnmond Bouw)

‘Ik ben supertrots als ik de vmbo-leerlingen hier rond zie lopen. Jonge mensen die hier een kans krijgen op een goede maatschappelijke toekomst. Daar mogen wij een rol in hebben. Prachtig’, zegt Frank Knotter, directeur Rijnmond Bouw. 

Grote ambities

‘Het is mooi te zien dat er ondernemers zijn die begaan zijn met leerlingen en die de verbinding willen maken tussen onderwijs en bedrijfsleven’, vult Cock van der Brugge, programmamanager Tech op Zuid, aan. ‘Rijnmond Bouw is zo’n ondernemer met een groot netwerk en grote ambities.’

Meer nieuws