Terugblik: RWG en Leef je Uit Foundation organiseren kerstgaladiner voor eenzame ouderen

13-02-19

Eind december vond de derde editie van het kerstgaladiner voor eenzame ouderen plaats, georganiseerd door RWG en de Leef je Uit Foundation. Op het SS Rotterdam werden 160 ouderen ontvangen voor een feestelijk avondje uit.

Een verslag van een prachtige avond: 
Marie kan haar ogen niet geloven als ze de majestueuze Queen’s Lounge binnenkomt. ‘Mijn vader werkte bij de RDM en als meisje van dertien was ik in 1958 bij de doop van het SS Rotterdam. Maar natuurlijk nooit op het schip geweest, dit is de eerste keer. Mijn vader had dit geweldig gevonden.’ Ook sweet memories voor haar tafelgenoot Betty: ‘In de jaren zestig werkte ik op de Veerhaven. Als de jongens van de boot kwamen met verlof, was het feest. Dan gingen we vaak dansen. Dat was een tijd, dat wil je niet weten.’ 

‘Dat is precies de bedoeling’, vertelt Tamara Turenhout, van de Leef je Uit Foundation. ‘Een nostalgisch avondje uit voor oudere Rotterdammers.’ Leef je Uit is opgericht door zakenman en ras-rotterdammer Michel Perridon. De Foundation sloot een meerjarige samenwerkingsovereenkomst met Rotterdam World Gateway (RWG). Samen met RWG organiseert de Foundation uitstapjes om eenzaamheid te bestrijden. Met als hoogtepunt het jaarlijkse kerstgaladiner, inmiddels al voor de derde keer en dit keer voor honderdzestig genodigden uit Rotterdam-Noord op het SS-Rotterdam.

Het doel is om ouderen in het zonnetje te zetten, omdat deze groep vaak niet de aandacht krijgt die ze verdient. Tamara is daarom verheugd dat eenzaamheid onder senioren tegenwoordig ook hoog op de politieke agenda staat ‘Eenzaamheid is een breed begrip’, weet ze. ‘Ook als de kinderen één keer per week langskomen, blijven er nog wel zes dagen over.’ 

Terwijl de ouderen een smakelijk driegangendiner voorgeschoteld krijgen, genieten zij van diverse muzikale optredens waaronder een optreden van Dennis van de Polder.  Na speeches van Michel Perridon en RWG CEO Ronald Lugthart, neemt Wethouder Sven de Langen (Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport) het woord. Als afsluiter worden de ouderen getrakteerd op een spetterend optreden van niemand minder dan Lee Towers. Na het dessert staan de taxibusjes klaar op de kade. Begeleid door vrijwilligers van RWG vertrekt iedereen weer richting huis.

Meer nieuws