Teus Baars (Nosuch): ‘Ik wilde het anders en dat is een belangrijke reden dat we zo gegroeid zijn’

10-01-19

Teus Baars van designcommunicatiebureau Nosuch staat in het nieuwe magazine van Friends in Business, dat op 22 januari gepresenteerd wordt. In 2001 richtte hij zijn bedrijf op en inmiddels is Nosuch één van de grootste bureaus in de regio Rotterdam.

‘Toen ik als jonge jongen in deze branche ging werken, was het bij de grote bureaus zo dat de creatieven nooit met de klant om tafel zaten. Dat was voorbehouden aan de accountmanagers. Dan had je ook nog de strategen en die drie groepen keken nooit bij elkaar over de schutting. Ik wilde het per se anders, ik wilde een vriendenclub creëren die dicht bij de klanten staat. Bij mij zit de persoon die de creatie maakt wél met de klant te filosoferen. Daarom ook de naam Nosuch. Dat staat voor niet zo. Ik wilde het anders en dat is een belangrijke reden dat we zo gegroeid zijn’, aldus de 47-jarige Baars.

Toch is hij zo eerlijk om vast te stellen dat toeval ook regelmatig een rol speelde. ‘Ik miste op een dag mijn vliegtuig in Moskou naar Amsterdam. Ik moest een nieuwe vlucht nemen en was per ongeluk op een verkeerde stoel gaan zitten. Ik voerde onderweg een goed gesprek met de man naast me. Dat bleek later de CEO van Center Parcs te zijn. Daar werken we nu al jarenlang voor.’

Meer nieuws