Toeschouwersrecord voor ABN AMRO World Tennis Tournament

19-02-18

De 45-ste editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament afgelopen week was in veel opzichten een bijzondere. Roger Federer won het toernooi, werd voor het eerst sinds 2012 weer nummer één van de wereld en liefst 122.846 namen de moeite om die week naar Ahoy te komen. Een record.

‘Wij hebben als organisatie een historische editie beleefd,’ vertelde toernooidirecteur Richard Krajicek, die tijdens de finale koning Willem-Alexander en koningin Máxima als gasten mocht begeleiden.

‘De hele beleving was gedurende de toernooiweek geweldig. Het is belangrijk dat het toernooi zo leefde. De kaartverkoop ging al goed, maar na de bekendmaking van de komst van Roger Federer liep het storm. Ik ben blij dat de toeschouwers vertrouwen in het toernooi hebben en weer een record aantal hebben gehaald. Dit was één van mijn mooiste jaren als toernooidirecteur,’ aldus Krajicek, winnaar van Wimbledon in 1996.

Federer won het toernooi afgelopen zondag voor de derde keer. In de finale was de Zwitser te sterk voor de Bulgaar Grigor Dimitrov, als tweede geplaatst in Ahoy. Ook in 2005 en 2012 won de 36-jarige Federer in Rotterdam. 

Meer nieuws