Rotterdam

Topbeachvolleybal op unieke locatie in Rotterdam

31-08-23

Van 5 tot en met 10 september vindt in Rotterdam een prachtig evenement plaats: een uniek wereldkampioenschap beachvolleybal. Midden in de stad, op het Henegouwerplein, is het Centre Court. De allereerste officieuze wereldkampioenschappen Queen & King of the Court: de BetCity Royal Championships.

Wie de afgelopen jaren de ontwikkeling van het beachvolleybal in de gaten heeft gehouden is het niet ontgaan: Queen & King of the Court is een nieuw tijdperk in beachvolleybal, inmiddels ook erkend door de internationale volleybalbond (FIVB). De spectaculaire en snelle wijze van spelen zorgt voor meer actie bij spelers en publiek. De opzet van het spel, samen met een heerlijke sfeer vol muziek en entertainment, maakt het een bijzonder dagje of avondje uit voor toeschouwers.

35 beste beachvolleybalteams

In Rotterdam strijden de 35 beste beachvolleybalteams van de wereld, mannen en vrouwen, om de felbegeerde kroon. Met een deelnemersveld vol grote namen, inclusief Olympische gouden medaillewinnaars en wereld- en Europees kampioenen, mag met recht gesteld worden dat de hele wereldtop aanwezig is op dit prestigieuze toernooi, waarbij dus een eerste officieuze wereldtitel binnen de Queen & King of the Court-discipline op het spel staat.

Meer weten over het evenement? Kijk hier om kaarten te kopen: https://kingofthecourt.com/

Meer nieuws