Twee nieuwe diepzeekranen voor RWG

23-04-20

Bij Rotterdam World Gateway (RWG) zijn donderdag twee nieuwe diepzeekranen gearriveerd. De komende periode zullen de kranen in bedrijf worden gesteld en naar verwachting worden de kranen in de tweede helft van 2020 in gebruik genomen.

De nieuwe kranen, de allergrootste in hun soort, zijn gebouwd door ZPMC in China. Ze hebben een hijshoogte van 56 meter en kunnen containers tot en met 26 rijen breed aan boord van schepen laden en lossen. Naast de twee nieuwe kadekranen heeft RWG ook geïnvesteerd in 25 nieuwe Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s). Het lossen van de kranen duurt circa tien dagen, waarna ze in de komende maanden in bedrijf gesteld zullen worden op de kade van RWG. 

‘Met de komst van de kranen en AGV’s zetten we in op de verdere optimalisatie van onze dienstverlening en capaciteit’, zegt Ronald Lugthart, CEO van RWG. ‘Wij vervullen een sleutelrol in efficiënte, duurzame, betrouwbare en veilige containerafhandeling. In samenspraak met onze klanten, stakeholders en partners, zoals DP World, blijven wij onze dienstverlening doorontwikkelen.’

Meer nieuws