Twente opent ambassade in Rotterdam

10-05-16

Er komt een Twentse Ambassade in Rotterdam. Die vestigt zich in het WTC Rotterdam. Zeven maanden geleden opende de regio al een ambassade in Amsterdam. De doelstelling is ‘Twente dichterbij het economisch hart en Twente in de harten van mensen te brengen’.

Met de komst van een tweede vestiging wil de Twentse Ambassade de Randstad nog beter bedienen en het zakendoen tussen de regio’s vergemakkelijken. De Twentse Ambassade in Amsterdam groeit in leden, projecten, activiteiten en diensten. "Dat moet ook in Rotterdam kunnen", stelt directeur Danny de Vries. "Er zijn veel kansen voor Twente in de Randstad te vinden. Die kunnen wat mij betreft het beste vanuit Amsterdam en Rotterdam aangepakt worden.”

Tukkers buiten Twente

Volgens De Vries zijn de eerste contacten in Rotterdam direct goed. "Veel mensen moeten eerst even lachen om onze ambassade, maar als ze vervolgens horen waar we mee bezig zijn en wat onze doelstellingen zijn, krijgen we direct alle complimenten en ontstaan er meteen kansen. Grappig detail: de eerste persoon die ik in Rotterdam leerde kennen, bleek notabene uit Enschede te komen! Het geeft aan dat de Twentse Ambassade ook ‘Tukkers Buiten Twente’ weet te verbinden.”

Vandaag (10 mei) wordt het contract voor de Twentse Ambassade Rotterdam met WTC Rotterdam getekend. In juni is de feestelijke opening.

Het kantoor biedt faciliteiten, diensten en services om werken en zakendoen voor Twente in de Randstad makkelijker te maken. Dat gebeurt met netwerkbijeenkomsten, projecten en arrangementen. Ook regelt het “ambassadepersoneel” toegang tot talent, innovaties, bedrijven en netwerken.

 

Meer nieuws