Ondernemerschap

Uitverkocht Rotterdam Gala dankzij mannen van The Boathouse Kralingen

The Boathouse Kralingen - Rotterdam

Voor de derde keer wordt onder toeziend oog van burgemeester Ahmed Aboutaleb komende zaterdag Het Rotterdam Gala gehouden, ditmaal in Museum Stoomdepot op het Veilingterrein. De organisatie van dit benefietgala ligt in handen van onze partners Hendrik van der Wyck en Herman Vaanholt, de mannen achter The Boathouse en De Tuin aan de Kralingse Plas.

Het Rotterdam Gala komt uit de koker van de stichting Rotterdam Mooier Maken waarvoor beide heren met Jolanda Jansen van Ahoy het bestuur vormen. Deze stichting maakt zich sterk voor maatschappelijke projecten in de stad die de begroting niet of nauwelijks sluitend krijgen. Tijdens Het Rotterdam Gala wordt geld ingezameld om deze projecten een steuntje in de rug te geven. In 2018 werd er 412.900 euro opgehaald voor het opknappen van buurtspeeltuinen, het jaar erop 342.253 euro voor de aanleg van PowerGardens: belevingstuinen waar beginnend dementerenden zich kunnen uitleven.

Tijdens het derde gala – wegens de coronapandemie kon het de afgelopen twee jaar niet doorgaan – staan de PowerVrouwen van Rotterdam centraal. Onbezoldigd brengen deze vrouwen eenzame, armlastige en/of hulpbehoevende stadsgenoten een lichtpuntje in hun loodzware bestaan.

Het Rotterdam Gala dat geheel voor rekening en risico is van Van der Wyck en Vaanholt, wordt zaterdag gepresenteerd door cabaretier Jörgen Raymann. Een van de hoofdacts is Boney M. Tijdens eerdere edities stonden Afrojack en Songfestivalwinnaar Duncan Laurence op het podium. Voor de catering tekent zaterdag Vanderloo uit Waddinxveen. Alle 350 zitplaatsen in het Stoomdepot zijn uitverkocht.

www.rotterdammooiermaken.nl / www.hetrotterdamgala.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door

The Boathouse Kralingen

The Boathouse Kralingen heeft begin april 2016 haar deuren geopend aan het strand van de Kralingse Plas in Rotterdam. Een indrukwekkend paviljoen van glas, half rond gebouwd. Dit gebouw is ingericht als splinternieuwe evenementenlocatie voor Rotterdam.

Meer nieuws